Στην τελική ευθεία τα ηλεκτρονικά διόδια

on .

DIODIA EGNATIA IONIA

• Το σχήμα: «Άκτωρ – Intrakat – Ιntrasoft Inl- Autostrade Tech» αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος του νέου Ηλεκτρονικού Συστήματος αναλογικής χρέωσης για τα διόδια στους Αυτοκινητοδρόμους της χώρας.
«Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση της χρήσης του εθνικού οδικού δικτύου με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας διαχείρισης. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θα είναι η οικονομικότερη και πιο σύγχρονη διαχείριση όλων των πόρων» αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Σκοπός του διαγωνισμού, σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών, είναι ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η συντήρηση για πέντε χρόνια ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης οδικού δικτύου, το οποίο θα λειτουργεί ως ενδιάμεσος μεταξύ όλων όσων λειτουργούν στο δρόμο είτε είναι ιδιώτες είτε δημόσιο.
«Η ολοκλήρωση του έργου αυτού θα σημάνει και το τέλος των υφιστάμενων χρεώσεων διοδίων σε πολίτες και επιχειρήσεις και την έναρξη της αναλογικής χρέωσης που θα προκύπτει από τη χρήση που θα κάνει ο κάθε ένας στο οδικό δίκτυο» ανέφερε από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Σπίρτζης.
Πλέον οι οδηγοί δεν θα χρειάζεται να σταματούν σε κάθε σταθμό διοδίων για να πληρώσουν το αντίτιμο διέλευσης, αλλά θα πληρώνουν το συνολικό κόστος χρήσης των αυτοκινητοδρόμων στην έξοδό τους από αυτούς.
Εκεί, οι οδηγοί θα μπορούν να πληρώσουν είτε με μετρητά, είτε με τις έξυπνες συσκευές πληρωμής που έχουν ήδη οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας, αλλά ακόμα και μέσω εφαρμογής σε smartphone.