«Βράζουν» χωρίς κλιματιστικά και τα Νοσοκομεία της Ηπείρου

on .

NOSOKOMEIO ANEMISTHRAS

• Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες φαίνεται πως λειτουργούν πολλά νοσοκομεία της χώρας εξαιτίας προβλημάτων στον κλιματισμό, σε μια περίοδο που το θερμόμετρο μέρα με τη μέρα ανεβαίνει επικίνδυνα!
Τις συνθήκες… καύσωνα που επικρατούν σε πολλά Νοσηλευτικά Ιδρύματα καταγγέλλει με χθεσινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (την υπογράφει ο Πρόεδρος Μιχ. Γιαννακός και ο Γ. Γραμματέας Χρ. Παπαναστάσης), τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «για άλλο ένα καλοκαίρι που είναι αναμενόμενες οι υψηλές θερμοκρασίες ο Αν. Υπουργός Υγείας και οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων δεν φρόντισαν να διορθώσουν τα προβλήματα του κλιματισμού προκειμένου να υπάρχει επαρκής ψύξη στους χώρους των Νοσοκομείων».
Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η ΠΟΕΔΗΝ, συνθήκες καύσωνα απαντώνται και σε Νοσοκομεία της Ηπείρου και πιο συγκεκριμένα:
- Στο Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων: Κλιματισμός σε λίγα τμήματα του νοσοκομείου μόνο με αυτόνομες μονάδες, και κεντρικός κλιματισμός μόνο στις διοικητικές υπηρεσίες και εξωτερικά τακτικά ιατρεία. Δεν υπάρχει στις κλινικές. Με ανεμιστήρες γίνεται η ψύξη και όχι σε όλες τις κλινικές.
- Στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»: Δεν υπάρχει καθόλου κλιματισμός. Έντονη η ζέστη. Ανεμιστήρες φέρνουν οι ασθενείς από το σπίτι τους.
- Νοσοκομείο Πρέβεζας: Δεν υπάρχει καθόλου κλιματιστική κάλυψη σε όλες τις κλινικές. Φέρνουν οι ασθενείς ανεμιστήρες.
- Κέντρα Υγείας Ηπείρου: Στα περισσότερα δεν υπάρχει κλιματισμός και όπου υπάρχει είναι παλιάς τεχνολογίας και χωρίς συντήρηση.