Όλα… τέλεια τα βλέπει η Διοίκηση του Πανεπ/κού Νοσοκομείου!

on .

NOSOKOMEIO DOYROYTHS

• Στη δημοσιότητα παραμένει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, καθώς η λειτουργία γενικότερα της τέταρτης πτέρυγάς του και ειδικότερα της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών, έχει προκαλέσει κόντρα της Διοίκησης του ιδρύματος με τον Τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ Ν.Δ., ο οποίος εύλογα αντιδρά στις εσπευσμένες διαδικασίας που ακολουθούνται.
Στο μεταξύ, ένα άλλο «αγκάθι» για το Π.Π.Γ.Ν.Ι. είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τους συμβασιούχους που υπηρετούν στους τομείς καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης, οι οποίοι ζητούν να παραμείνουν σ’ αυτό με το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων να δηλώνει τη συμπαράστασή του.

Όλα… τέλεια!
Σοβαρές επιφυλάξεις εξέφρασε ο Τομέας Υγείας της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ιωαννίνων σχετικά με τη βεβιασμένη, όπως τη χαρακτήρισε, απόφαση της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου να θέσει σε λειτουργία, λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές, τη Μονάδα Εμφραγμάτων (σχετικά έγραψε χθες ο «Π.Λ.»).
Στις αιτιάσεις της ΝΟΔΕ ότι υποκρύπτεται πολιτική σκοπιμότητα, η Διοίκηση του Π.Π.Γ.Ν.Ι. απαντά παρουσιάζοντας μία… ιδανική εικόνα για το ίδρυμα και ειδικότερα για την τέταρτη πτέρυγα, παρά τα προβλήματα που είναι γνωστά από καιρό στην τοπική κοινωνία.
Για να καθησυχάσει τις ενστάσεις, κάνει γνωστό ότι το ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό που υπηρετεί στις δύο Καρδιολογικές κλινικές (Α και Β) ανέρχεται σε 19 Καρδιολόγους και πλαισιώνεται από επιπλέον 11 ειδικευόμενους γιατρούς και πως εκτελεί μόνο 30 ενεργές εφημερίες το μήνα, με σημαντικό περιθώριο αύξησής τους για να καλύψει τις ανάγκες λειτουργίας των νέων υποδομών και όχι μόνο. Παράλληλα, τονίζει πως έχουν προσληφθεί αρκετοί νοσηλευτές για τις ανάγκες της τέταρτης πτέρυγας, ενώ διαβεβαιώνει ότι ο απαιτούμενος εξοπλισμός είναι σε ετοιμότητα χρήσης!

Οι συμβασιούχοι
Δεν είναι όμως μόνο οι περιπέτειες στις οποίες έχει μπει λόγω της βιασύνης (εν όψει εκλογών!) που επιδεικνύει η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου προκειμένου να θέσει σε πλήρη λειτουργία την τέταρτη πτέρυγα. Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη, είναι το τι θα απογίνουν οι δεκάδες συμβασιούχοι του ιδρύματος που εργάζονται σήμερα στους τομείς της φύλαξης, της σίτισης και της καθαριότητας. Ήδη περισσότεροι από 70 συμβασιούχους έχουν υπογράψει ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας την οποία κατέθεσαν στον Διοικητή του Νοσοκομείου, ζητώντας αυξημένη μοριοδότησή τους όταν έρθει η ώρα του διαγωνισμού για την κάλυψη των θέσεων στις οποίες εκείνοι βρίσκονται σήμερα. Οι συμβασιούχοι επισημαίνουν ότι συμπληρώνουν 16 μήνες δύσκολων εργασιακών συνθηκών που οξύνθηκαν με το άνοιγμα τους τέταρτου κτιρίου και την αύξηση της προσέλευσης ασθενών στο Π.Π.Γ.Ν.Ι. και εγκαλούν τη Διοίκηση ότι τους είπε ψέματα όταν υπόσχονταν αυξημένη μοριοδότηση των ήδη εργαζομένων, ενώ δημιουργούσε ελπίδες για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. «Καλύπτουμε οξυμένες πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Δεν είμαστε συμπληρωματικό προσωπικό ορισμένης χρήσης», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Το Εργατικό Κέντρο
Από την πλευρά του, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων χαιρετίζει τη θαρραλέα συλλογική απόφασή τους «να ορθώσουν ανάστημα και να μιλήσουν δημόσια για όσα συμβαίνουν και όσα σχεδιάζονται για το μέλλον τους στο Π.Π.Γ.Ν.Ι.», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Το Ε.Κ.Ι. καλεί όλους τους συμβασιούχους του Νοσοκομείου να ακολουθήσουν το παράδειγμα των 15 συμβασιούχων του ΟΑΕΔ ηλικίας 55 και άνω, οι οποίοι δύο μήνες πριν, με την ανυποχώρητη στάση τους και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΠΓΝΙ, υποχρέωσαν την κυβέρνηση να τους επαναπροσλάβει όλους.