Ετοιμάζεται νομοσχέδιο για επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων

on .

BOULH

• Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνο Μίχαλο είχε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση.
Αποτέλεσμα της συνάντησης των δύο πλευρών ήταν η δέσμευση από πλευράς κυβέρνησης για άμεση κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου που θα προβλέπει επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).
«Συναντηθήκαμε με τον κ. Μίχαλο και συμφωνήσαμε στην άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου που θα βοηθήσει στην επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων από το ΓΕΜΗ, έτσι ώστε η εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης, ενώ ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι συμφωνήθηκε πως «προέχει η εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων, έτσι ώστε να προκύπτουν τα αναγκαία δικαιολογητικά με το πάτημα ενός κουμπιού. Η ανάπτυξη έρχεται. Το μήνυμά μας είναι ισχυρή ανάπτυξη, αυτοδύναμη Ελλάδα».