Στο Ράγιο «σταμάτησε» φορτίο με 102 κιλά χασίς

on .

NARKOTIKA AYTOKINHTO

Εκατόν δύο κιλά χασίς επρόκειτο να ρίξουν στην Ελληνική «αγορά» ένας Έλληνας και ένας Αλβανός, που χθες το πρωί ξεκίνησαν τη μεταφορά από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα προς το εσωτερικό της χώρας, αλλά τελικά δεν τα … κατάφεραν.
Οι κινήσεις τους είχαν προκαλέσει… ενδιαφέρον και σχετικές πληροφορίες έφτασαν στα «αυτιά» της Αστυνομίας στη Θεσπρωτία. Έτσι οργανώθηκε επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Αλλοδαπών, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, που έστησαν ενέδρα στο Ράγιο. Όταν έφτασε το αυτοκίνητο των διακινητών, το σταμάτησαν και άρχισαν την έρευνα, που χρειάστηκε ελάχιστα δευτερόλεπτα για να φέρει στο «φως» τα 99 δέματα χασίς (συνολικού βάρους 102, 590 γραμμαρίων) που ήταν κρυμμένα στο χώρο των συσκευών.
Ακολούθησε η σύλληψη των δύο «συνεταίρων», εκ των οποίων ο Έλληνας είναι 40χρόνων και ο Αλβανός 36 χρόνων, με τον δεύτερο να αποκαλύπτεται πως όχι μόνο δεν είχε νόμιμα έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα, αλλά και σε βάρος του εκκρεμούσε και μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκε και μια συσκευασία 0,2 γραμμαρίων κοκαΐνης.
Οι δύο οδηγούνται στον Εισαγγελέα Θεσπρωτίας, ενώ οι αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσπρωτίας, έχουν αρχίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη και τυχόν συνεργών τους.
Ο εντοπισμός και η κατάσχεση των 102, 590 κιλών χασίς αποτελεί αναμφισβήτητα μια ακόμη επιτυχία των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ηπείρου. Ωστόσο το συμβάν έρχεται για μια ακόμη φορά να σημάνει τον «κώδωνα κινδύνου» για την συνεχιζόμενη, ανεμπόδιστη από τις Αλβανικές υπηρεσίες, διακίνηση χασίς προς τη χώρα μας, στάση που πρέπει να λάβει υπόψη της η νέα Ελληνική Κυβέρνηση για τις όποιες συνομιλίες και επαφές θα έχει με την Αλβανική Κυβέρνηση.