Κύκλωμα Πακιστανών κρατούσε «φυλακισμένους» 14 ομοεθνείς τους

on .

PERIPOLIKO

Εκβίαζαν τους συγγενείς τους για χρήματα

• Στα χέρια εκβιαστών και μάλιστα ομοεθνών τους, έπεσαν 14 Πακιστανοί στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας. Είχαν καταβάλει στην ομάδα των επτά ομοεθνών τους χρήματα για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα, ωστόσο το εν λόγω κύκλωμα απαίτησε και νέα χρήματα. Με τη χρήση βίας τους κρατούσαν «φυλακισμένους» σε εγκαταστάσεις κλειστής επιχείρησης στην Άρτα, ζητώντας από συγγενικά τους πρόσωπα, να τους στείλουν επιπλέον χρήματα για την απελευθέρωσή τους. Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, αστυνομικοί της Άρτας συνέλαβαν τους επτά και την προανάκριση θα συνεχίσει το Τμήμα Ασφάλειας.

Συνελήφθη στα Φάρσαλα από την Ασφάλεια ΙωαννίνωνΈκρυβε στο σπίτι του κλεμμένα  σημαντικά αρχαία αντικείμενα
• Στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων Λάρισας έφτασε η… χάρη των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι το πρωί της Κυριακής συνέλαβαν έναν 44χρονο ημεδαπό, για αρχαιοκαπηλία.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων σχετικά με παράνομη κατοχή και απόκρυψη αντικειμένων που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:
- μαρμάρινη πλάκα, με αμφίπλευρη διακόσμηση, πιθανόν τμήμα θρόνου ή κλίνης, που χρονολογείται στους ύστερους ελληνιστικούς ή ρωμαϊκούς χρόνους,
- χάλκινη υδρία ή πρόχους, ρωμαϊκών χρόνων,
- χάλκινη λαβή και δισκοειδής βάση, μέρη της ως άνω χάλκινης υδρίας.
Τα παραπάνω αρχαία αντικείμενα, που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» κατασχέθηκαν και φυλάσσονται προκειμένου να παραδοθούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού για περαιτέρω αξιολόγηση.

Τρεις συλλήψεις στην Πρέβεζα για κατοχή ναρκωτικών
• Σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ηλικίας 22, 24 και 27 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Αναλυτικότερα:
• Στην Πρέβεζα, ένας 22χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (11,6) γραμμαρίων,
• Στον Μύτικα Πρέβεζας, ένας 24χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθώς και ένα τσιγάρο κάνναβης,
• Στην Πρέβεζα, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη «σοκολάτα», βάρους (2,5) γραμμαρίων και μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (4,8) γραμμαρίων.
Προανάκριση για τις παραπάνω υποθέσεις ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για ληστεία
• Στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας συνελήφθη ένας 46χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, ο 46χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Λαμίας, για ληστεία που διέπραξε την 17-07-2010 στη Στυλίδα Φθιώτιδας.