Κάπα Research: Εξάντληση της τετραετίας ζητούν οι πολίτες

on .

DHMOSKOPHSH GKALOP

• Θετικά και μάλλον θετικά κρίνει τη νέα Κυβέρνηση το 51% των ερωτωμένων στη δημοσκόπηση της Kάπα Reearch, την πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές. Αρνητικά και μάλλον αρνητικά κρίνει την κυβέρνηση το 46%.
Όπως δείχνουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης, οι ερωτηθέντες επιθυμούν πολιτική σταθερότητα, με εξάντληση της τετραετίας για τη νέα κυβέρνηση, και τήρηση των υποσχόμενων για μείωση φορολογίας και δημόσια τάξη. Συγκεκριμένα, το 61% των ερωτηθέντων επιθυμεί να ολοκληρώσει η κυβέρνηση τη θητεία της, ενώ το 35% δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο. Το 63% θέλει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη να θέσει προτεραιότητα τη μείωση των φόρων, ενώ το 40% επιθυμεί η προτεραιότητα της κυβέρνησης να είναι η αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.
Η εμπιστοσύνη στη νέα Κυβέρνηση αγγίζει το 45% των ερωτηθέντων, ενώ το 54% δεν δείχνει να εμπιστεύεται τη νέα κυβέρνηση.

Η αποδοχή των νέων Υπουργών
Αναφορικά με την αποδοχή των υπουργών, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 62%, και ακολουθούν ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης με 57%, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης 55%, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος με 54 % και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με 53%.