Η παράταξη θα «ελέγχει» την Δημ. Αρχή τονίζει ο νέος δήμαρχος Μ. Ελισάφ!

on .

ELISAF APO SYNENTEYKSH 16 7 19

• Αναλαμβάνει τα ηνία του Δήμου 1η Σεπτεμβρίου η υπό τον Μ. Ελισάφ νέα Δημοτική Αρχή και η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» βρίσκεται σε ρυθμούς προετοιμασίας.
Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε Ολομέλεια με την οργανωτική συγκρότηση να αποτελεί το κεντρικό θέμα της συνάντησης.
Ο νέος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Μωυσής Ελισάφ, ανέφερε ότι η λειτουργία της παράταξης θα είναι παράλληλη και ανεξάρτητη από αυτή της δημοτικής ομάδας και της Δημοτικής Αρχής. Ουσιαστικά θα είναι αυτή που θα ελέγχει την Δημοτική Αρχή και την υλοποίηση του προγράμματος που κατατέθηκε προεκλογικά στους συμπολίτες.
«Η παράταξη συγκροτήθηκε από δεκάδες ανθρώπους. Πολλοί μετείχαν για πρώτη φορά σε εκλογική διαδικασία. Η παράταξη είναι ένα ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας και ο ρόλος της τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι κομβικής σημασίας», υπογράμμισε ο Μ. Ελισάφ.
Κατά την διάρκεια της Ολομέλειας ο Μ. Ελισάφ ενημέρωσε για τις ενέργειες που έγιναν αμέσως μετά τις εκλογές. Αυτό το διάστημα ο νέος δήμαρχος και η δημοτική ομάδα ολοκληρώνουν τον κύκλο συζητήσεων με όλους τους Διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου, για να αποκτήσουν σαφή εικόνα για την λειτουργία, τα προβλήματα και τις προτεραιότητες που υπάρχουν.
Παράλληλα τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος επαφών και συζητήσεων με τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων που μετείχαν στις εκλογές με σκοπό την συγκρότηση μιας δημιουργικής πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.
«Το κλίμα στις συναντήσεις είναι καλό» σημείωσε ο κ. Ελισάφ τονίζοντας ότι οι συνεργασίες που θα προέλθουν θα είναι στη βάση της ισοτιμίας.

Η λειτουργία της παράταξης
Το οργανόγραμμα της παράταξης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αποτέλεσε αντικείμενο συλλογικής δουλειάς στο πλαίσιο που είχε καθοριστεί στην ολομέλεια που έγινε αμέσως μετά τις εκλογές.
Οι δομές που θα καθορίζουν την λειτουργία της παράταξης είναι η Γενική Συνέλευση, η Γραμματεία της παράταξης, οι Επιτροπές των Δημοτικών Ενοτήτων και οι Θεματικές Επιτροπές.
Οι Επιτροπές των Δημοτικών Ενοτήτων θα είναι πέντε και τα μέλη τους θα εκλεγούν το αμέσως επόμενο διάστημα.
Οι Θεματικές Επιτροπές θα αποτελέσουν ουσιαστικά την συνέχεια αυτών που λειτούργησαν στην προεκλογική περίοδο και επεξεργάστηκαν τον βασικό κορμό του προγράμματος της παράταξης. Στο εξής όμως το αντικείμενό τους θα είναι προσαρμοσμένο στις αντιδημαρχίες που θα οριστούν και στα αντίστοιχα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.
Στη συνέχεια θα αναδειχθεί η Γραμματεία της παράταξης η οποία θα έχει το συντονισμό και την ευθύνη λειτουργίας της παράταξης.
«Μόλις ολοκληρώσουμε τον πρώτο κύκλο θα περάσουμε στη δεύτερη φάση των συζητήσεων ώστε μέχρι τα μέσα Αυγούστου να είμαστε έτοιμοι» κατέληξε ο κ. Ελισάφ.