ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: Από τα μαλακά στα σκληρά και μετά στο θάνατο

on .

APEKSARTHSH NARKOTIKA

• Μπορεί οι Αστυνομικές Αρχές της Ηπείρου να δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην εξάρθρωση των διάφορων κυκλωμάτων ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται και στην περιοχή μας, καταφέρνοντας συχνά καίρια χτυπήματα στην εγκληματική δράση τους, ωστόσο ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι όλο και πιο συχνές είναι οι συλλήψεις για μικροποσότητες ναρκωτικών στα αστικά κέντρα. Αυτό αποδεικνύει ότι οι νέοι μας είναι εκτεθειμένοι στις ουσίες, τις οποίες απ’ ότι φαίνεται εύκολα βρίσκουν στην… ελεύθερη αγορά, ξεκινώντας συνήθως από τα πιο… χαλαρά ναρκωτικά, για να καταλήξουν στα λεγόμενα σκληρά, μπαίνοντας έτσι στον κύκλο της παραβατικότητας, με πρώτο θύμα την ίδια τη ζωή τους!
Παρόμοια περιστατικά καταγράφηκαν και στο τελευταίο αστυνομικό δελτίο, σύμφωνα με το οποίο, στην πλατεία Μαβίλη στα Γιάννενα, συνελήφθησαν τρεις 18χρονοι αλλοδαποί, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 21,8 γραμμαρίων και ένα τσιγάρο κάνναβης, τα οποία προόριζαν για διακίνηση. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο ελέγχου των στοιχείων τους, διαπιστώθηκε ότι ο ένας εξ αυτών διέμενε παράνομα στη χώρα.
• Αλλά και σε άλλη περίπτωση σε κεντρική οδό των Ιωαννίνων συνελήφθησαν δύο 20χρονοι ημεδαποί, διότι μετά από έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης.
• Επίσης στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός, διότι στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία κροτίδα, μικροποσότητα κάνναβης και ένα φιαλίδιο με κωδεΐνη.
• Στον χώρο του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων Πρέβεζας συνελήφθη 17χρονος ημεδαπός, διότι στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
***
Στο χθεσινό αστυνομικό δελτίο υπήρχε και μια υπόθεση κλοπής. Πιο συγκεκριμένα σχηματίσθηκε δικογραφία από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου σε βάρος 65χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα εισήλθε, από ανασφάλιστη πόρτα, στην οικία ηλικιωμένου ημεδαπού στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων και αφαίρεσε χρηματικό ποσό από το πορτοφόλι του.