5,1 ρίχτερ ταρακούνησαν χθες το μεσημέρι την Αττική

on .

SEISMOGRAFOS

• Μήνυμα προς τους πολίτες ότι είναι στο πλευρό τους η κυβέρνηση, ο κρατικός μηχανισμός και τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας, μέρα – νύχτα, μέχρι να ξεπεραστεί κάθε κίνδυνος αλλά και για κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται, έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής για τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ με επίκεντρο τη Μαγούλα.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε: «Με εντολή του πρωθυπουργού, είμαστε εδώ και είμαστε δίπλα σας. Δεν θα κοιμηθούμε πριν περάσει κάθε κίνδυνος. Αλλά και για κάθε σας πρόβλημα. Όλοι οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όλα θα πάνε καλά, ψηλά το κεφάλι».
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι η μετασεισμική δραστηριότητα εξελίσσεται φυσιολογικά και σημείωσε ότι από σήμερα αρχίζει η καταγραφή των ζημιών.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το πρώτο ημίωρο παρατηρήθηκε συμφόρηση των τηλεπικοινωνιών στα κινητά τηλέφωνα λόγω υπερφόρτωσης, καθώς και διακοπές ρεύματος που οδήγησαν κυρίως σε εγκλωβισμούς σε ανελκυστήρες. Η πυροσβεστική δέχτηκε 200 κλήσεις και πραγματοποίησε 30 απεγκλωβισμούς. Η μετασεισμική ακολουθία είναι φυσιολογική, γεγονός που είναι θετικό.
Χθες βράδυ το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής επισκέφθηκε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.