Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. χθες 33χρονος που επιτηρούσε «καβάτζα» με 96 κιλά χασίς!

on .

NARKOTIKA THESPROTIA

Οι υποθέσεις ναρκωτικών κατείχαν την… μερίδα του λέοντος και στο χθεσινό αστυνομικό δελτίο, με τις υποθέσεις να αφορούν είτε φορτία χασίς που φτάνουν από την γειτονική Αλβανία, είτε σκληρά ναρκωτικά, είτε ακόμη και μικροποσότητες.
Το φορτίο της χθεσινής ημέρας λοιπόν εντοπίστηκε σε ορεινή θαμνώδη περιοχή στον Άγιο Νικόλαο Θεσπρωτίας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών κατά την διάρκεια περιπολίας εντόπισαν και συνέλαβαν έναν 33χρονο αλλοδαπό, να επιτηρεί σημείο με κρυμμένη ποσότητα κάνναβης (καβάντζα) και συγκεκριμένα τρεις σάκους, που περιείχαν 47 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 96 κιλών και 240 γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσε ο δράστης ως μέσο επικοινωνίας.
Ο συλληφθείς, ο οποίος επιπρόσθετα είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, επρόκειτο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Τον έπιασαν με ηρωίνη
Στο μεταξύ, προχθές το βράδυ στα Γιάννενα συνελήφθη από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης, ένας 58χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 10,3 γραμμαρίων.
Με ναρκωτικά χάπια…
Στην Εθνική Οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (στο ύψος της Στεφάνης) συνελήφθη ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι μετά από έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαινε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 14 ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.
Με μικροποσότητες
Χθες το μεσημέρι κοντά στην παραλίμνια περιοχή των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο ελέγχων περιπολούντων αστυνομικών συνελήφθη ένας 33χρονος αλλοδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και τσιγάρο κάνναβης.
Αντίστοιχες συλλήψεις για μικροποσότητες πραγματοποιήθηκαν χθες μετά τα μεσάνυχτα και στην Ηγουμενίτσα και πιο συγκεκριμένα πρόκειται για δυο ημεδαπούς 24 και 34 ετών.
Απόπειρα κλοπής
Τις Αστυνομικές Αρχές απασχόλησε και μια απόπειρα κλοπής 23χρονου σε σπίτι στην Ελεούσα Ιωαννίνων. Ειδικότερα, ο νεαρός προσπάθησε να εισέλθει στο εσωτερικό της προαναφερόμενης οικίας, από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, τη στιγμή που κοιμόταν οι ιδιοκτήτες, έγινε όμως αντιληπτός και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.
Στην κατοχή του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Και διωκτικά έγγραφα…
Επίσης χθες το πρωί στο Δελβινάκι Ιωαννίνων συνελήφθη ένας 39χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα και πιο συγκεκριμένα:
- ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή του 12ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, για κλοπή
-διάταξη του Προέδρου Εφετών Αθηνών, για κλοπή
-απόφαση του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ποινής φυλάκισης 8 μηνών, για σύσταση συμμορίας
- απόφαση του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία διατάσσεται η σύλληψή του για διακεκριμένη κλοπή.
Συλλήψεις φυγόποινων
- Στο Δελβινάκι συνελήφθη μια 50χρονη αλλοδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικών Πειραιά, ποινής φυλάκισης 10 μηνών, για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.
- Χθες το πρωί συνελήφθη ένας 47χρονος αλλοδαπός, διότι στο πλαίσιο διαβατηριακού ελέγχου από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Μέρτζανης, κατά την είσοδό του στη χώρα, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης 7 μηνών, για σωματική βλάβη από αμέλεια.