Στα… σκαριά ένα νέο δεκαετές στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό

on .

TOYRISTES DIAKOPES NHSI

• Τους πυλώνες πάνω στους οποίους θα βασιστεί το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για τον τομέα του τουρισμού καθόρισαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.
Κατά τη συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο τουρισμός αποτελεί τον μεγαλύτερο κλάδο της χώρας, στον οποίο η Ελλάδα διαθέτει αναμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Παράλληλα, τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται ένα δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό του μέλλοντος, το οποίο θα δίνει έμφαση στο τρίπτυχο «ανταγωνιστικότητα, καινοτομία και βιωσιμότητα». Ο Κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε στη συνέχεια ότι «δεν νοείται σήμερα τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα, το οποίο να μη βάζει την προστασία του περιβάλλοντος σε απόλυτη πρώτη προτεραιότητα».
Όπως ανακοινώθηκε το μακροπρόθεσμο σχέδιο της Κυβέρνησης για τον τουρισμό θα έχει εκπονηθεί εντός του προσεχούς εξαμήνου, σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού, με τον Πρωθυπουργό να τονίζει ότι «θέλουμε τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος είναι αυτός που κράτησε όρθιο τον ελληνικό τουρισμό τα χρόνια της κρίσης».
Οι προτεραιότητες που θέτει η νέα Κυβέρνηση:
- Αναβάθμιση της Τουριστικής Εκπαίδευσης
- Ρύθμιση του πλαισίου των βραχυχρόνιων μισθώσεων (τύπου Airbnb)
- Απλοποίηση αδειοδοτήσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης
- Αποτελεσματική τουριστική προβολή μέσω σύμπραξης του ΕΟΤ με τον ιδιωτικό τομέα (Marketing Greece)