Σε Έκθεση κτηρίων Βιβλιοθηκών της Ελλάδος συμμετείχε και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

on .

 vivliothiki

• Σε έκθεση με τα σημαντικότερα κτήρια Βιβλιοθηκών της Ελλάδας που οργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» συμμετείχε η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε εν όψει του 85ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών (85th World Library and Information Congress of IFLA), του μεγαλύτερου Συνεδρίου, παγκοσμίως, για θέματα Βιβλιοθηκών και Επιστημονικής Πληροφόρησης που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) στις 24-30 Αυγούστου 2019.
Το κτίριο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μετά από αυτό της Νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο Βιβλιοθήκης στην Ελλάδα.
Στους χώρους της στεγάζονται άνω των πεντακοσίων χιλιάδων τεκμήρια (βιβλία, δεμένοι τόμοι επιστημονικών περιοδικών, οπτικοαουστικό υλικό κ.ά.). Διαθέτει 600 θέσεις ανάγνωσης, 13 κλειστά αναγνωστήρια, αμφιθέατρο 140 θέσεων, ειδικές συλλογές πολύτιμων βιβλίων, χειρογράφων, βιβλίων στην αραβική και Κυριλλική γραφή, χαρτών, συλλογή βιβλίων σε γραφή Braille κ.ά. Πρόσφατα, ξεκίνησε η λειτουργία της Μονάδας Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης στους χώρους της, ενώ σύντομα, θα τεθεί σε λειτουργία η Μονάδα Κοινωνικής Στήριξης Φοιτητών που στοχεύει στη στήριξη των σπουδών των Φοιτητών ΑμεΑ καθώς και των Φοιτητών Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.