Ο Δήμος Ιωαννιτών «φρεσκάρει» τα σχολεία του για τη νέα χρονιά

on .

KAPLANEIO

• Το καλοκαίρι περνάει γρήγορα και όταν έρθει ο Σεπτέβριος και χτυπήσει το πρώτο κουδούνι όλα πρέπει να είναι έτοιμα και στη θέση τους για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Αυτό ακριβώς κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών προκειμένου τα σχολικά του κτίρια να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όταν υποδεχθούν ξανά τους μαθητές, δρομολογώντας παρεμβάσεις ύψους ενός εκατ. ευρώ. Το σχετικό κονδύλι εγκρίθηκε από την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Και από τον «Φιλόδημο»…
Το ποσό των 574.600 ευρώ κατάφερε να εξασφαλίσει ο Δήμος Ιωαννιτών από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για την αναβάθμιση και επισκευή σχολικών συγκροτημάτων που ανήκουν στη διαχείρισή του. Σ’ αυτά έρχονται να προστεθούν άλλες 425.400 ευρώ που θα διαθέσει ο Δήμος από τον προϋπολογισμό του για την αναβάθμιση σχολικών μονάδων. Παρεμβάσεις θα γίνουν σε σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Ιωαννιτών, Παμβώτιδος, Ανατολής, Μπιζανίου και Περάματος.

Ο Θωμάς Μπέγκας
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας τονίζει με έμφαση πως «η σημερινή Δημοτική Αρχή μέσω των δύο σχολικών της επιτροπών έχει προχωρήσει σε ένα σημαντικό αριθμό παρεμβάσεων στα σχολικά κτίρια, τις αυλές και τα κλειστά γυμναστήρια σχολείων σε όλο το Δήμο. Η ένταξη της πρότασής μας στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ μας δίνει τη δυνατότητα να επεκτείνουμε τις παρεμβάσεις μας σε ένα ευαίσθητο τομέα, αυτόν της εκπαίδευσης και μάλιστα σε σχολικά κτίρια όλων των βαθμίδων, από νηπιαγωγεία μέχρι Λύκεια».

Οι εργασίες
Μεταξύ άλλων, εργασίες ανακατασκευής και αντικατάστασης στεγών θα γίνουν στο σχολικό συγκρότημα του 8ου Γ.Ε.Λ. - 1ου Σ.Ε.Κ. - 1ου Ε.ΠΑ.Λ. - Δ.Ι.Ε.Κ. Iωαννίνων, όπου επίσης θα γίνουν υγρομόνωση αιθουσών, αποκατάσταση φθορών σε υποστηλώματα και εξώστες, αντικατάσταση κουφωμάτων, διαμόρφωση αύλειου χώρου κ.λ.π..
Αντικατάσταση κουφωμάτων θα γίνει και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων (Καπλάνειο), στο Λύκειο Πεδινής, στο Γυμνάσιο και Δημοτικό Σχολείο Λογγάδων και στο Δημοτικό Σχολείο Μπάφρας – Νεοκαισάρειας. Στο 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων θα γίνουν διαμόρφωση αύλειου χώρου και εργασίες συλλογής ομβρίων, στο Νηπιαγωγείο Νεοκαισάρειας, στο Γυμνάσιο Κουτσελιού, στο Δημοτικό Σχολείο Περάματος και στο σχολικό συγκρότημα 11ου Γυμνασίου και 9ου ΓΕΛ Ιωαννίνων εργασίες ανακατασκευής της στέγης, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής διαμόρφωση αύλειου χώρου και κατασκευή εξωτερικών αθλητικών χώρων.
Παράλληλα, προβλέπεται η τοποθέτηση αλεξικέραυνων σε σχολικά συγκροτήματα όπως το 1° Λύκειο Κιάφας, το Γυμνάσιο Κατσικά, το 6° Δημοτικό Βρυσούλας και το Γυμνάσιο Μπιζανίου, ενώ θα ανακατασκευαστούν οι τουαλέτες σε διάφορα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Ιωαννιτών.