Αναβαθμίστηκε η περιοχή Ελεούσας - Βουνοπλαγιάς

on .

ELEOYSA DROMOS

• Τρία νέα οδικά έργα σε Ελεούσα και Βουνοπλαγιά, συνολικού προϋπολογισμού 860.000 ευρώ ολοκληρώθηκαν από το Δήμο Ζϊτσας και δόθηκαν σε χρήση των δημοτών.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα:
- «Εργασίες βελτίωσης αστικής οδοποιίας στη Δ.Κ. Ελεούσας και Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς» συνολικού προϋπολογισμού 400.000ευρώ. Να σημειωθεί πως, με την υλοποίησή του αναβαθμίζει τις κυκλοφοριακές συνθήκες και βελτιώνει την ασφάλεια σε ένα δρόμο που χρησιμοποιείται καθημερινά από δεκάδες μαθητές για την έλευσή τους από και προς το Γυμνάσιο και το Λύκειο, αλλά και εκατοντάδες κόσμου καθώς αποτελεί μια από τις βασικές εισόδους της Ελεούσας και της Βουνοπλαγιάς. Το συγκεκριμένο έργο, σε συνάρτηση με την κεντρική πλατεία Δημαρχείου, και το υπό κατασκευή έργο που αφορά την ανάπλαση της οδού που διέρχεται από το νέο Δημαρχείο έως τον κόμβο Φανερωμένης, συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο οικοδομικό τετράγωνο που αναβαθμίζει οριστικά την έδρα του Δήμου δίνοντας εικόνα σύγχρονης πόλης.
-«Εσωτερική οδοποιία Δ.Κ. Ελεούσας» προϋπολογισμού 365.000ευρώ και
-«Ασφαλτοστρώσεις οδών στη Δ.Κ. Ελεούσας» προϋπολογισμού 96.500ευρώ που βελτιώνουν τις κυκλοφοριακές συνθήκες σε σημαντικά τμήματα του οικισμού τόσο για τους πεζούς όσο και για τα οχήματα.
«Η πλειοψηφία των έργων οδοποιίας που έχουν γίνει είναι με πόρους του Δήμου μας. Από χρήματα δηλαδή των δημοτών, που με χρηστή διαχείριση καταφέρνουμε και τα επιστρέφουμε ξανά στους ίδιους μέσα από σημαντικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις», δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Πλιάκος, που έστειλε αυστηρό μήνυμα προς όσουε ανεξέλεγκτα προχωρούν σε εργασίες, καταστρέφοντας τα έργα και τους καλεί να ζητάνε υποχρεωτικά την γραπτή άδεια της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου για οποιαδήποτε παρέμβαση.