Προετοιμάζεται η δημοπράτηση του δεύτερου Κλειστού Γυμναστηρίου

on .

perifereia

• Διαφορετική εικόνα σε σχέση με αυτή που προέκυψε από τη συζήτηση και την απόφαση που πάρθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για το δεύτερο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων (το αποκαλούμενο Πανηπειρωτικό) έδωσε χθες ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ούτε λίγο- ούτε πολύ ο Περιφερειάρχης είπε πως στην πραγματικότητα ισχύει η προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί στο παρελθόν με το Δήμο Ιωαννιτών και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, βάσει της οποίας έχει παραχωρηθεί η έκταση για την κατασκευή του έργου.
Εκτός αυτού όμως, αποκάλυψε πως υπάρχουν ήδη σε εξέλιξη διαδικασίες από την Περιφέρεια για την προετοιμασία της δημοπράτησης του έργου. Συγκεκριμένα όπως είπε χθες ο κ. Καχριμάνης, η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί στο παρελθόν με τη Γενική Γραμματεία και το Δήμο Ιωαννιτών, είχε δημοπρατήσει την εκπόνηση μελέτης – κατασκευής του έργου, από την οποία έχει ολοκληρωθεί και έχει πληρωθεί το τμήμα της μελέτης.
Ο φάκελος του έργου παραδόθηκε στον πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη στις 17 Μαΐου 2019 και στη συνέχεια ζητήθηκε από την Περιφέρεια να αναλάβει τα τεύχη δημοπράτησης, κάνοντας αναλυτικά και όλες τις προμετρήσεις. «Κατόπιν αυτού έχουμε αναλάβει να φέρουμε σε πέρας αυτή την εργασία και να την ξαναπαραδώσει η Περιφέρεια», πρόσθεσε.