Και επίδομα στέγασης φοιτητών από το Κληροδότημα Γκαστή!

on .

ENOIKIASTHRIA FOITHTES

• Στην κατάθεση αίτησης για ερμηνεία της διαθήκης Αλεξάνδρας – Ελένης Γκαστή για καλύτερη διαχείριση του ομώνυμου Κληροδοτήματος προς όφελος των φοιτητών, προχώρησε ο Δήμος Ιωαννιτών προς το Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων.
Με την αίτηση ζητά να οριστούν τα οικονομικά κριτήρια χορήγησης επιδόματος στέγασης φοιτητών και το προικοδότημα κατά τα οριζόμενα στη διαθήκη. Πιο συγκεκριμένα από τα έσοδα των ακινήτων στη Λάρισα θα χορηγείται φοιτητικό επίδομα στέγασης σε οικονομικά αδύναμους φοιτητές και από τα έσοδα των ακινήτων των Ιωαννίνων προικοδότημα σε άπορες κορασίδες. Η δικάσιμος για την ερμηνεία της διαθήκης έχει προσδιοριστεί για τις 16 Οκτωβρίου.

Δηλώσεις Γ. Γιώτη
Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τα Κληροδοτήματα Γεωργία Γιώτη ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η Δημοτική αρχή στα πλαίσια της χρηστής και αποδοτικής διαχείρισης των Κληροδοτημάτων με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες, διερεύνησε όλες τις απαραίτητες παραμέτρους για την τεκμηρίωση της αίτησης, έχοντας άλλωστε μια πολύτιμη εμπειρία με τις δύο προηγούμενες αιτήσεις που εγκρίθηκαν, η μια εκ των οποίων εξέταζε συναφή κριτήρια. Υπήρξε από την πλευρά μας μέριμνα κι επικοινωνία με το αντίστοιχο τμήμα φοιτητικής μέριμνας του Πανεπιστημίου προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα κατά τη σύνταξη της αίτησης».
Όπως είπε, υπήρξε μέριμνα για την είσπραξη των οφειλομένων ενοικίων όλων των καταστημάτων του Κληροδοτήματος από το 2012 κι εξής. «Τα καταστήματα στη Λάρισα είναι όλα μισθωμένα με κανονική ροή στην είσπραξη, ενώ έχουν ήδη ρυθμιστεί οι παλιές οφειλές κι έχει ήδη εισπραχθεί ένα ποσό της τάξεως των 30.000 ευρώ από τη ρύθμιση στο τέλος του 2018, ενώ στο τέλος του 2019 αναμένεται να καταβληθούν με βάση τη ρύθμιση άλλες 30.000 ευρώ με τα ετήσια έσοδα από τα καταστήματα να αγγίζουν τις 19.500 ευρώ…», σημείωσε ακόμη.

Ο Θ. Μπέγκας
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας μίλησε για έμπρακτο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά το πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών, υπενθυμίζοντας ότι μόλις πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να διαθέτει κάθε χρόνο 80.000 ευρώ για την ενοικίαση διαμερισμάτων και την επιδότηση της φοιτητικής κάρτας του αστικού ΚΤΕΛ.
«Εμείς είμαστε εδώ γιατί ενδιαφερόμαστε πραγματικά για τους φοιτητές μας και κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να τους στηρίξουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.