Και η Ήπειρος… καμίνι τις επόμενες μέρες

on .

 KAYSONAS ZESTH THERMOMETRO

• Για νέο κύμα καύσωνα που θα πλήξει από σήμερα πολλές περιοχές της χώρας μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να καταγραφούν και στην Ήπειρο, με τον υδράργυρο να χτυπά κόκκινο, αγγίζοντας ίσως και τους 40 βαθμούς Κελσίου, γι’ αυτό όσοι δεν έχουν υποχρεώσεις στα αστικά κέντρα ας εκδράμουν στις παραλίες ή στα ορεινά για ανάσες δροσιάς.

Κλιματιζόμενοι χώροι…
Ωστόσο, όσοι δεν έχουν την πολυτέλεια να εγκαταλείψουν την πόλη, ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.», με ανακοίνωσή του, γνωστοποιεί στους πολίτες και ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες, ότι από σήμερα, Πέμπτη και κατά την διάρκεια του καύσωνα, διατίθενται από το Δήμο Ιωαννιτών κλιματιζόμενες αίθουσες στο 1ο Κ.Α.Π.Η. (Λ. Τσαλδάρη 1Α), στο 2ο Κ.Α.Π.Η. (Α. Ζίννη 12) και στο 7ο Κ.Α.Π.Η. (Χρήστου Πάτση 2), καθώς και στην ισόγεια αίθουσα του Κεντρικού Δημαρχείου, τις πρωινές ώρες 10:00-15:00 και τις απογευματινές ώρες 17:00-20:00.
Σχετικές πληροφορίες στο τηλέφωνο 26510-54266.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ:
 Σήμερα, Πέμπτη υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.
 Αύριο, Παρασκευή υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη σχεδόν τη χώρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στην ηπειρωτική Ελλάδα έως τους 38 με 40 και στη νησιωτική χώρα μέχρι τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.
 Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 4 βαθμούς περίπου στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, καθώς θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι που θα φτάνουν σε ένταση, κυρίως στο Αιγαίο, τα 7 και την Κυριακή τα 8 μποφόρ.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Στην κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα φτάσει κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι τους 38 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας.