Δραπέτης φυλακών ο ένας εκ των ληστών της Πάργας

on .

OPLO XRHMATA 8 8 19

• Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ο ένας εκ των δύο θρασύτατων δραστών, που το πρωί της Δευτέρα λήστεψαν το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Πάργα, αρπάζοντας 26.000 ευρώ!
Το απόγευμα της Τετάρτης αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας εντόπισε τον έναν ληστή στην πόλη της Πρέβεζας και με την βοήθεια συναδέλφων του συνελήφθη, ενώ ας σημειωθεί ότι μια μέρα νωρίτερα είχε εντοπιστεί στο Καρτέρι Θεσπρωτίας το φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής.
Πρόκειται για έναν 35χρονο αλλοδαπό, ο οποίος από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι είχε πλούσιο παρελθόν με τις Διωκτικές Αρχές, καθώς είναι δραπέτης φυλακών (από τον Ιανουάριο του 2012, δεν είχε επιστρέψει από τακτική άδεια στην Κλειστή Φυλακή Πατρών, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 12 ετών, για ληστεία, οπλοφορία, κλοπή, κατοχή ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα).
Παράλληλα, εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 19 ετών, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, ενώ εκκρεμεί και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, ποινής φυλάκισης -6- μηνών, για παραβίαση περιορισμών διαμονής.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία κατά συναυτουργία, απόδραση κρατουμένου, πλαστογραφία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζεται.
Στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα που έγινε σε οικία όπου διέμενε προσωρινά και χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό των 8.240 ευρώ και 100 δολάρια Η.Π.Α., ως προερχόμενα από τη ληστεία, πιστόλι διαμετρήματος 9mm, πλαστή ταυτότητα ιταλικών Αρχών και τρία κινητά τηλέφωνα.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος από κοινού με συνεργό του εισήλθαν σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πάργα, με καλυμμένα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας καπέλα και γυαλιά ηλίου και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των 26.630 ευρώ και 200 δολαρίων ΗΠΑ. Ακολούθως, αφού πυροβόλησαν μία φορά στην οροφή της τράπεζας για εκφοβισμό, διέφυγαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.