Οι φλόγες καίνε δύσβατο δάσος στον Κακόλακκο

on .

PYRKAGIA FOTIA ELIKOPTERO

• Με τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς να είναι υψηλός και σήμερα για την Ήπειρο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνέχισαν μέχρι αργά το βράδυ χθες να δίνουν μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασώδη περιοχή του Κακόλακκου Πωγωνίου.
Η φωτιά έχει περιοριστεί και καίει δύσβατη δασική περιοχή, στην οποία δεν μπορούν να επέμβουν επίγειες δυνάμεις. Η επιχείρηση ελέγχου της έγινε μέσω συνεχών ρίψεων νερού από το πυροσβεστικό ελικόπτερο, ενώ μηχανήματα που διέθεσε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έκαναν διανοίξεις προκειμένου να επέμβουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Το «καλό» με την συγκεκριμένη πυρκαγιά είναι πως δεν απειλούνται οικισμοί και ελπίζεται πως σήμερα -και με τη βοήθεια των ανέμων- να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.
Η άλλη μεγάλη πυρκαγιά που απασχόλησε τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηπείρου στο Κομπότι Άρτας τέθηκε τελικά υπό πλήρη έλεγχο αφήνοντας πίσω της καμένες καλλιεργήσιμες και δασικές εκτάσεις.
Εκτός αυτών όμως τις τελευταίες ημέρες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν και σε άλλες περιοχές που τέθηκαν σχετικά γρήγορα υπό έλεγχο. Στην Άρτα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη Σκουληκαριά του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, η οποία έκαψε εκτάσεις δάσους ελάτης.
Στα Γιάννενα, εν τω μεταξύ πυρκαγιές εκδηλώθηκαν άλλες δύο πυρκαγιές σε Πέραμα, Αμπελιά που οφείλονται κατά πάσα πιθανότητα στο δίκτυο της ΔΕΗ. Αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και δεν προκλήθηκαν ζημιές. Όσον αφορά την πυρκαγιά στον Κακόλακκο, επικρατέστερη είναι η εκδοχή ανθρώπινης αμέλειας...