Ο εμφύλιος μεταξύ στελεχών της «Ομόνοιας» καλά κρατεί!

on .

OMONOIA KTIRIO

• Οι τρέχουσες εξελίξεις στην Αλβανία αναλύθηκαν σε τακτική συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της «Ομόνοιας» την περασμένη Παρασκευή μετά από εισήγηση του Προέδρου της Βασ. Κάγιου.
Ανάλυση και εκτιμήσεις έκανε ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, ο οποίος συνέστησε «πνεύμα ευθύνης κι εκλογικής ετοιμότητας από πλευράς ηγεσίας κι άλλων δομών της Ομόνοιας»!
Το Γενικό Συμβούλιο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση θεώρησε ψευτοεκλογές την εκλογική διαδικασία της 30ης Ιουνίου και όλα τα προϊόντα της ψεύτικα και λαθραία, ενώ κήρυξε σε ετοιμότητα τις δομές της οργάνωσης για τις επόμενες εκλογές (τοπικές ή κοινοβουλευτικές). Παράλληλα, παρέπεμψε στο Πειθαρχικό - με πρόταση την καθαίρεσή του - το μέλος του Γ.Σ. και τοπικό πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κ. Γρηγόρη Καραμέλιο.
Ευρεία συζήτηση έγινε για την επικείμενη Γενική Απογραφή που η Κυβέρνηση έχει προαναγγείλει για το 2020. Τονίστηκε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ συμμετείχαν σε όλες τις διαδικασίες για πιθανή τροποποίηση του Νόμου, τονίζοντας με έμφαση και αποφασιστικότητα ότι σε ελεύθερη δήλωση της εθνικής καταγωγής, της θρησκευτικής πίστης και της μητρικής γλώσσας, χωρίς άλλα προσχώματα και ποινικές ρήτρες είναι απαράβατα για τη συμμετοχή των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στη διαδικασία της Γενικής Απογραφής.