Έκρυβε χασίς και ηρωίνη σε ξενοδοχείο στα Γιάννενα

on .

NARKOTIKA

Σε συνεχή εγρήγορση βρίσκεται η Δίωξη Ναρκωτικών Ιωαννίνων, καθώς οι υποθέσεις κατοχής και διακίνησης ουσιών – συχνά και σκληρών – αυξάνονται διαρκώς, προκαλώντας έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία και κυρίως στους γονείς, που δεν ξέρουν πώς να προφυλάξουν τα παιδιά τους.
Δεν είναι μόνο οι μεγάλες ποσότητες χασίς που συνήθως φτάνουν από την γειτονική Αλβανία και περνάνε «τράνζιτ» από την Ήπειρο, αλλά κυρίως τα περιστατικά με την διακίνηση σκληρών ναρκωτικών εντός του αστικού ιστού, στον κόσμο των οποίων μπαίνουν νέοι, ακόμη και ανήλικοι.
Μια ακόμη «επιχείρηση» της ΕΛ.ΑΣ. που στέφθηκε με επιτυχία έλαβε χώρα στην πόλη των Ιωαννίνων το μεσημέρι της Πέμπτης. Άνδρες της Δίωξης συνέλαβαν δύο άνδρες ηλικίας 27 και 41 ετών και μία 40χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Σε ξενοδοχείο η κρυψώνα…
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 27χρονος προμήθευσε έναντι χρηματικής αμοιβής, τους άλλους δύο δράστες, με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 21,2 γραμμαρίων. Στην κατοχή του νεαρού καθώς και σε δωμάτιο ξενοδοχείου στα Γιάννενα, που χρησιμοποιούσε ως χώρο απόκρυψης των ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 4,8 γραμμαρίων,
- μεταλλικό κυτίο με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 60,3 γραμμαρίων,
-συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 7,3 γραμμαρίων,
-συσκευασία με λευκή κρυσταλλική σκόνη, άγνωστης χημικής σύστασης, βάρους (4,2) γραμμαρίων και
-  ζυγαριά ακριβείας.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συλλήψεις για κάνναβη
-Στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας συνελήφθη ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).
- Στην Άρτα συνελήφθη ένας 54χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 5,75 γραμμαρίων.