«Εν Νικοπόλει Άκτια 2019» από τον Δήμο Πρέβεζας

on .

dshdsf

• Πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις υπό τον γενικό τίτλο «Εν Νικοπόλει Άκτια 2019» διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Πρέβεζας συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων με στόχο να αναδείξει τη διαχρονική ιστορία του θεσμού των «Ακτίων». Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, ναυταθλητικά σωματεία, τοπικούς συλλόγους και φορείς.
Έχουν ως ιστορική αφορμή την περίφημη ναυμαχία του Ακτίου που έγινε στις αρχές Σεπτεμβρίου του 31 π.Χ., στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου και υπήρξε ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της αρχαιότητας, σηματοδοτώντας την έναρξη μίας νέας περιόδου ευημερίας.
Το πρόγραμμα
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν αύριο, Σάββατο, από τις 18.30, στο Ναυτικό Μουσείο του Δήμου Πρέβεζας,όπου θα πραγματοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας σειρά δράσεων με κεντρικό θέμα τη ναυμαχία του Ακτίου. Μεταξύ άλλων θα γίνουν εικαστικό εργαστήριο (workshop) για παιδιά, παρουσίαση της ναυμαχίας με χρήση της τρισδιάστατης μακέτα και ομιλία με θέμα ιστορικές απεικονίσεις της ναυμαχίας του Ακτίου. Την εκδήλωση θα προλογίσει η Προϊσταμένη της Εφορείας κ. Ανθή Αγγέλη.
Μεθαύριο, Κυριακή, ώρα 10.00, θα γίνει έμπροσθεν του Δημαρχείου, Κολυμβητικός Διάπλους δύο διαδρομών, με αγώνα 300 μ., για μικρούς κολυμβητές και διάπλους Άκτιο - Πρέβεζα, για ενήλικες. Μετά τη λήξη των αγώνων θα απονεμηθούν κύπελλα, μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα. Η είσοδος για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη.