Όπλα και πυρομαχικά σε σπίτια 80χρονου στην Άρτα

on .

OPLA SYLLHPSH ARTA

Μια περίεργη υπόθεση ερευνά το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, οι άνδρες του οποίου συνέλαβαν έναν 80χρονο καθώς εντοπίστηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο σε δυο σπίτια του!
Σε βάρος σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, καθώς οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνες στα σπίτια του συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν:
- 3 πολεμικά τυφέκια, εκ των οποίων το ένα με ξιφολόγχη,
- 1 κυνηγετικό όπλο,
- 918 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
- 20 πυροκροτητές,
- 8 βολίδες διαμετρήματος 7,62 mm,
- 3 εξαρτήματα κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων (κάννη- κλείστρο - ελατήριο),
- 7 γεμιστήρες,
- 197 κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων,
- 144 καψύλλια,
- σφαιρίδια βάρους 600 γραμμαρίων,
- συσκευές αναγόμωσης φυσιγγίων
 μεταλλικό κυτίο αποθήκευσης – μεταφοράς φυσιγγίων
Τα παραπάνω όπλα κατασχέθηκαν προκείμενου να αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο.
Ο 80χρονος επρόκειτο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Διακινούσε ναρκωτικά…
Όσον αφορά το πεδίο των ναρκωτικών, η Δίωξη Ιωαννίνων εξιχνίασε μια ακόμη υπόθεση κατοχής και διακίνησης στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, συλλαμβάνοντας έναν 42χρονο.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο 42χρονος κατέχει στο σπίτι του και διακινεί ναρκωτικά, εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και συνελήφθη, διότι στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
- 7 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 235,8 γραμμαρίων,
- το χρηματικό ποσό των 8.130 ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών,
- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
- κινητό τηλέφωνο,
- ιδιόχειρες σημειώσεις.
Επίσης, για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν και δύο ημεδαποί, ηλικίας 47 και 46 ετών, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, προμηθεύτηκαν από τον 42χρονο διακινητή, δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 25 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.
Σύλληψη 29χρονης για απόπειρα κλοπής
Στην Πρέβεζα συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας μία 29χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, η νεαρή εισήλθε από ανασφάλιστη πόρτα σε σπίτι 36χρονης ημεδαπής και αποπειράθηκε να αφαιρέσει μία τσάντα, έγινε όμως αντιληπτή από την παθούσα και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.