«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ οι αγρότες για την ΔΕΘ

on .

TRAKTER KINHTOPOIHSH

• Τα οξυμένα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων συζητήθηκαν κατά την συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, απευθύνοντας κάλεσμα στις Ομοσπονδίες, Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους και τις Επιτροπές Αγώνα να συμμετέχουν μαζικά στο μεγάλο συλλαλητήριο ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το ερχόμενο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους.
Παράλληλα αποφασίστηκε διευρυμένη συνεδρίαση της Γραμματείας στο τέλος του μήνα με συμμετοχή εκπροσώπων από κάθε Νομό της χώρας, όπου θα αποφασιστεί πρόγραμμα συνεδριάσεων, συσκέψεων και αγωνιστικών δράσεων ως τέλος του χρόνου.
Σε σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή παραθέτει τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο αγροτο-κτηνοτροφικός κλάδος, ενώ επιτίθεται και στην Κυβέρνηση της Ν.Δ., τονίζοντας ότι συνεχίζει στα βήματα της προηγούμενης!
Αναφερόμενη στα προβλήματα του κλάδου, σημειώνει, μεταξύ άλλων:
- Τα προϊόντα συνεχίζουν να πουλιούνται σε εξευτελιστικές τιμές χαμηλότερες και από τις περυσινές.
- Το κόστος παραγωγής παραμένει δυσβάσταχτο και συνεχώς αυξάνει.
- Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η απελευθέρωση της ενέργειας ανοίγει τον δρόμο για νέα αυξημένα τιμολόγια του αγροτικού και οικιακού ρεύματος.
- Οι αποφάσεις της Ε.Ε για το τσίπουρο είναι βέβαιο ότι θα επιφέρουν ξεκλήρισμα, συγκέντρωση παραγωγής σε λιγότερα χέρια, μείωση εισοδήματος αμπελοκαλλιεργητών και αμβυκούχων.
- Οι τεράστιες ζημιές στην παραγωγή δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ ή δίνονται κάποια ψίχουλα που δεν καλύπτουν σε καμιά περίπτωση το μέγεθος της ζημιάς.
- Διαρρέουν σενάρια περί μείωσης του αφορολόγητου παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ.
- Εξευτελιστικές συντάξεις για αγρότες και κτηνοτρόφοι που η σύνταξή τους για 20 χρόνια ασφάλιση είναι μόλις 96€ τον μήνα και με την ανταποδοτική ασφάλιση 20 χρόνων φτάνει μόλις στα 330€ πολύ χαμηλότερη από την παλιότερη σύνταξη του ΟΓΑ.