Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς!

on .

SXOLEIO DIABASH 5 9 19

• Επί ποδός βρίσκονται όλοι οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες, αλλά και οι Δήμοι, ενόψει την έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς την ερχόμενη Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου.
Από την μια, γίνεται αγώνας δρόμου από το Υπουργείο Παιδείας για να είναι εγκαίρως στη θέση τους όλοι οι εκπαιδευτικοί και από την άλλη οι Δήμοι έχουν ξεκινήσει εργασίες, προκειμένου να είναι έτοιμα τα σχολικά κτίρια να υποδεχτούν τους μαθητές.

Έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ
Στο μεταξύ, «επείγον σήμα» στις περιφερειακές του υπηρεσίες ελέγχου έστειλε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, ζητώντας τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων προς τους μαθητές προϊόντων από τα σχολικά κυλικεία, τα νηπιαγωγεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Οι έλεγχοι, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Φορέα, θα εντατικοποιηθούν, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την ευαίσθητη ομάδα πληθυσμού, όσο και τα ευρήματα από τις επιθεωρήσεις των προηγούμενων ετών. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον έλεγχο των σχολικών κυλικείων όσον αφορά την τήρηση των υγειονομικών συνθηκών και τα είδη που μπορούν να τίθενται προς πώληση στα σχολεία.

Τα συνεργεία του Δήμου…
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία του Δήμου Ιωαννιτών καθαρίζοντας, ευπρεπίζοντας και κόβοντας χόρτα με απόλυτη προτεραιότητα στα σχολικά συγκροτήματα και στους χώρους πέριξ αυτών. Παράλληλα ξεκίνησαν και πραγματοποιούνται διαγραμμίσεις σε όλες τις διαβάσεις που βρίσκονται έξω από τις σχολικές μονάδες.
Χθες οι εργασίες αναπτύχθηκαν στην Κιάφα και στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων και θα συνεχιστούν στις υπόλοιπες περιοχές, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας Βαγγέλης Πήχας, Εργοταξίου Αριστείδης Παππάς, Παιδείας Γιάννης Αϊβατίδης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος είχαν σύσκεψη με τον δήμαρχο όπου καθορίστηκαν οι άμεσες προτεραιότητες.