Η χώρα θα βάλει «φρένο» στις ελληνοποιήσεις γάλακτος!

on .

GALA MPOYKALIA PARAGOGH

• «Φρένο» στις ελληνοποιήσεις γάλακτος που απασχολούν ιδιαίτερα και τους παραγωγούς της Ηπείρου προτίθεται να βάλει η κυβέρνηση, όπως διαβεβαίωσε τον «Π.Λ.» ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της φετινής ΔΕΘ. Παράλληλα, εμφανίστηκε αποφασισμένος για τη σύσταση της Διεπαγγελματικής Φέτας με στόχο την προστασία του εθνικού μας προϊόντος.

Για ελληνοποιήσεις…
Με σαφήνεια απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου της ΔΕΘ, σε ερώτηση του απεσταλμένου του «Π.Λ.» στη Θεσσαλονίκη Γιώργου Γιαννάκη, σχετικά καταρχήν με τις ελληνοποιήσεις γάλακτος, οι οποίες πλήττουν ευθέως και το εισόδημα των Ηπειρωτών κτηνοτρόφων.
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως «θα είμαστε αμείλικτοι» συμπληρώνοντας τα εξής: «Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των παράνομων ελληνοποιήσεων είτε μιλάμε για γάλα, είτε για χοιρινό κρέας. Θα προχωρήσουμε και στην ανάπτυξη τεχνολογικών προϊόντων γιατί με ενδιαφέρει το πώς θα λυθεί αυτό το ζήτημα όπου οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα μπορούν να κάνουν την ιχνηλασιμότητα της πρώτης ύλης».

Διεπαγγελματική
Απαντώντας επίσης στον Γ. Γιαννάκη για το τι μέλλει γενέσθαι με την πολυσυζητημένη σύσταση της Διεπαγγελματικής Ένωσης Φέτας, τόνισε πως η Κυβέρνηση θα στηρίξει τον φορέα και θα προστατεύσει το εθνικό μας προϊόν σε διεθνές επίπεδο. «Έχω δώσει εντολή να συσταθεί άμεσα η Διεπαγγελματική. Το πρόβλημα με τη φέτα είναι μεγάλο κι έχω ασχοληθεί πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.
Στο μεταξύ, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τη στρατηγική μας αυτή για τις Διεπαγγελματικές θα την ξεδιπλώσουμε με συγκεκριμένα μέτρα. Θα τη συνδιαμορφώσουμε με όλους όσους το επιθυμούν. Και το Κράτος θα την υπηρετήσει. Θα υπηρετήσει τη στόχευση που θα θέσουν οι Διεπαγγελματικές Οργανώσεις».

Για την Ιόνια Οδό...
Τέλος, για τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Κακαβιά ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι είναι ένα έργο που θα εξεταστεί σε ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο μετά από ειλικρινή συζήτηση με τον παραχωρησιούχο του ώστε να δει η κυβέρνηση με ποιο τρόπο μπορεί να κατασκευαστεί.