Το θέατρο Actina κάνει τα… πρώτα του βήματα

on .

tsiknia actina

• Ένα καινούριο θέατρο κάνει τα πρώτα του βήματα στα Γιάννενα. Πρόκειται για το Θέατρο Actina (Άννης Κομνηνής 8), η πολιτιστική ταυτότητα του οποίου θα διακρίνεται από καλλιτεχνική, εκπαιδευτική και κοινωνική κατεύθυνση, όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου η καλλιτεχνική του διευθύντρια Αθηνά Τσικνιά.
«Με κινητήριο δύναμη τον άνθρωπο, δηλαδή ένα ουμανιστικό θέατρο και την ανάγκη να μοιραστούμε το μυστήριο, να γίνουμε μύστες της τέχνης του θεάτρου θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα πολιτιστικό παρόν που αντλεί από τα γερά θεμέλια του παρελθόντος και είναι σε συνεχή έρευνα με κάθε τι νέο εντοπίζεται στο πολιτιστικό γίγνεσθαι καθώς και σε διαρκή επαφή με την κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Στόχος μας είναι να γίνει ένας ανήσυχος πολυπολιτιστικός χώρος ουσίας με σεβασμό στον θεατή και τον εκπαιδευόμενο, συνέπεια μέσα στα χρόνια, που θα συνενώσει αρκετές μορφές τέχνης κάτω όμως από μια κοινή φιλοσοφία και όραμα αγκαλιάζοντας καλλιτέχνες που έχουν αποδείξει την καλλιτεχνική τους αξία αλλά και νέους που η ανάγκη τους για αναζήτηση και δημιουργία δεν χωράει σε στενό και στεγνό πλαίσιο».
«Το θέατρο ξεκίνησε σαν μια λαχτάρα, έγινε μια ιδέα και τώρα πια που υλοποιήθηκε, είναι σαν μια φωτιά που σιγοκαίει μέσα μας και προσπαθούμε πάρα πολύ με όλη την αγάπη και στοργή που έχει η Αθηνά για την τέχνη του θεάτρου και θα προσπαθήσουμε να τη μεταλαμπαδεύσουμε σε όλη την πόλη και ακόμη παραπέρα. Θα είναι ένας τόπος ζύμωσης, με παραγωγές του θεάτρου και θα θέλαμε να είμαστε χώρος φιλοξενίας όλων των μορφών της τέχνης», σημείωσε, από την πλευρά της η Χρυσάνθη Παπαγεωργίου.
Όπως τονίστηκε από τις υπεύθυνες, ζωντανό κύτταρο του Θεάτρου Actina θα είναι τα εργαστήρια υποκριτικής που απευθύνονται σε όλες της ηλικίες από παιδιά, εφήβους και ενήλικες τα οποία στελεχώνονται από αξιόλογους επαγγελματίες αναγνωρισμένους ο καθένας στο αντικείμενο του.
Θα διδάσκουν η Αθηνά Τσικνιά υποκριτική, η Χρυσάνθη Παπαγεωργίου σωματική έκφραση - αυτοσχεδιασμό, η Χάρις Μέγα μουσική, η Ειρήνη Δόβα θεατρικό τραγούδι κ.α που θα συμπληρώσουν τον προγραμματισμό και θα προστίθενται στην πορεία μέσα από θεματικούς κύκλους και σεμινάρια.
Θα λειτουργήσουν μουσικό-θεατρικό εργαστήριο για παιδιά 4-8 και 9-12 ετών, θεατρικό εργαστήριο για εφήβους 13-15 και 16-18 ετών, εργαστήρια υποκριτικής τέχνης για ενήλικες, εργαστήρια θεατρικού τραγουδιού και χορού για ενήλικες και θεματικοί κύκλοι σεμιναρίων υποκριτικής, αφήγησης, δημιουργικής γραφής, φωτογραφίας, χορού.