Συλλυπητήρια του Ν.Ο.Ι. για τον Ιωάννη Συμπόνη

on .

SYMPONIS

• Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων με χθεσινή του ανακοίνωση εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Ιωάννη Συμπόνη, ενός ανθρώπου που υπηρέτησε επί μακρά σειρά ετών τόσο το σωματείο όσο και το άθλημα της Κωπηλασίας γενικότερα.
Ο Ιωάννης Συμπόνης υπήρξε αθλητής της Κωπηλασίας με διεθνείς επιτυχίες. Αποκορύφωμα της αθλητικής του διαδρομής υπήρξε η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960 τόσο στη Δίκωπο, όσο και την Τετράκωπο με πηδαλιούχο. Εισήχθη στην Κωπηλασία στο Ναυτικό Κέντρο του Πόρου και παρέμεινε πιστός σ’ αυτή επί πολλά χρόνια, καταγράφοντας δεκάδες πρωτιές σε πανελληνίους αγώνες, σε διάφορες κατηγορίες και πολλές προσκλήσεις στην Εθνική Ομάδα, ενώ κατά διαστήματα μετείχε σε αγώνες Στίβου στον Ακοντισμό. Τιμήθηκε μάλιστα για τις επιτυχίες του με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος.
Υπήρξε ο πρώτος επίσημος προπονητής του Ν.Ο.Ι. από το 1967 και επί σειρά ετών. Χάρη στις ενέργειές του ως βαθμοφόρου του Ναυτικού ιδρύθηκε στα Γιάννενα το Κέντρο Εκπαίδευσης Κωπηλασίας Πεζικού, ενώ πρωτοστάτησε για την επέκταση του υπάρχοντος κτιρίου στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ, πίσω από τον Πύργο Κωπηλασίας, προκειμένου να στεγαστεί εκεί το ΚΕΚΩΠ, το οποίο είχε σημαντικές νίκες σε διοργανώσεις όπως οι Μεσογειακοί Αγώνες Στρατού.
Ως προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων ο Ιωάννης Συμπόνης ανέδειξε πολλούς σημαντικούς αθλητές της Κωπηλασίας, ενώ ενεργή υπήρξε η συμμετοχή του και στην ελληνική Εθνική Ομάδα.
* * *
To τελευταίο αντίο θα πουν συγγενείς και φίλοι στον Ι. Συμπόνη την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στο Αρτεμίσιο Αρκαδίας.