ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΔΟΧΗΣ-ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ: Σημαντική κοινωνική δομή που έλειπε στην Ήπειρο

on .

GONEIS MORO XERIA

• Μια είδηση που αναμένεται να ενθαρρύνει πολλά ζευγάρια της περιοχής μας να σκεφτούν πιο σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε μια υιοθεσία παιδιού ή αναδοχή, είναι η σύσταση δυο γραφείων εξυπηρέτησης πολιτών, ένα στον Νομό Θεσπρωτίας και ένα στον Νομό Ιωαννίνων, που θα παρέχουν όλες τις χρήσιμες πληροφορίες και κατευθύνσεις για μια διαδικασία που σήμερα τρομάζει τους υποψήφιους γονείς.
Το γραφείο στο Νομό Ιωαννίνων θα εδρεύει στην Μονάδα Προστασίας Παιδιού (Θηλέων) του Παραρτήματος Ιωαννίνων, στα Γιάννενα με επικεφαλής την κοινωνική λειτουργό κα. Ελευθερία Γεωργούλη, ενώ το γραφείο στο Νομό Θεσπρωτίας θα εδρεύει στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Θεσπρωτίας, στους Φιλιάτες με επικεφαλής τον κοινωνικό λειτουργό κ. Παντελή Χαραλάμπους.
Τα γραφεία θα λειτουργούν για την ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών κάθε Τετάρτη πρωινές εργάσιμες ώρες.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
● Ιωάννινα 26510-41489 & 26513-65712
● Φιλιάτες 26640-22223 & 26643-60711
Παρά το γεγονός ότι τα γραφεία όπως περιγράφονται για την εξυπηρέτηση πολιτών, θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη από 23 Σεπτεμβρίου, η σχετική επικοινωνία και η υποβολή αιτημάτων ήδη πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες.
«Στόχος μας είναι η καλύτερη δυνατή επικοινωνία με τους συμπολίτες, η επιτάχυνση σημαντικών διαδικασιών πάντα λαμβάνοντας υπόψη το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών», τονίζεται στην ανακοίνωση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου.