Επίδειξη πρώτων βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό Ιωαννίνων

on .

RED CROSS

• Ανοιχτή εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ερυθρού Σταυρού με στελέχη και εθελοντές αύριο Σάββατο από 10 π.μ. έως 1.30 μ.μ. στην συμβολή οδών Μιχαήλ Αγγέλου & Γρηγορίου Σακκά, στον πεζόδρομο. Σκοπός είναι μέσω των επιδείξεων των πρώτων βοηθειών η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΕΣ.
Το επόμενο χρονικό διάστημα του Σεπτεμβρίου, προγραμματίζονται ομιλίες σε κοινωνικές ομάδες της πόλης που βρίσκονται σε αποκλεισμό –συχνά αθέατες- οι οποίες δεν είναι σε θέση να απολαύσουν τα γενικά οφέλη που είναι προσιτά για τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας.
Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών είναι αφιερωμένο σε όλες εκείνες τις ομάδες συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε αποκλεισμό. Είναι ανάγκη – όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση - να αναγνωριστεί ότι οι πρώτες βοήθειες είναι για όλους και όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αποτελέσουν μια χρήσιμη πηγή προσφοράς στην κοινωνία. Άλλωστε οι πρώτες βοήθειες, ως πράξη, αποτελούν ύψιστη έκφραση ανθρωπισμού, αφού παρέχονται χωρίς διάκριση σε όποιον έχει ανάγκη και γι’ αυτό η γνώση τους θα πρέπει να είναι προσιτή σε όλους.