Ο Ερυθρός Σταυρός Ιωαννίνων τίμησε την Παγκ. Ημέρα Πρώτων Βοηθειών

on .

ERYTHROS STAYROS EPIDEIKSH

• Ανοιχτή εκδήλωση σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης με στελέχη και Εθελοντές πραγματοποίησε το Περιφερειακό Τµήµα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το περασμένο Σάββατο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Πρώτων Βοηθειών.
Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΕΣ και να παρακολουθήσουν επιδείξεις Πρώτων Βοηθειών από τις Νοσηλεύτριες και τους Σαµαρείτες - Διασώστες του Τμήματος, (θέση ασφάλειας, πνιγμονή από ξένα σώματα, Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση κ.α.).
Στην εκδήλωση, η οποία υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών που παραχώρησε το χώρο, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του ΠΤ Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Ντακαλέτσης και Μέλη του ΔΣ.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το φετινό μήνυμα του εορτασμού είναι αφιερωμένο σε όλες εκείνες τις ομάδες των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε αποκλεισμό. Για το λόγο αυτό το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν, από την Νοσηλευτική Υπηρεσία του Τμήματος, διαλέξεις Πρώτων Βοηθειών σε κοινωνικές ομάδες της πόλης –συχνά αθέατες- οι οποίες δεν είναι σε θέση να απολαύσουν τα γενικά οφέλη που είναι προσιτά για τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας.