Η καρδιά της Θαλασσαιμίας θα… χτυπήσει στα Γιάννενα!

on .

THALASSAIMIA

• Όλα τα νεότερα ιατρικά και επιστημονικά δεδομένα στον τομέα της Θαλασσαιμίας και της Δρεπανοκκυταρικής Νόσου από την οποία πάσχουν και εκατοντάδες Ηπειρώτες θα αναλυθούν επί ένα τριήμερο στα Γιάννενα, στο πλαίσιο πανελλήνια ενημερωτικής εκδήλωσης.
Την εκδήλωση, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Ξενοδοχείο «Grand Serai» από την ερχόμενη Παρασκευή έως την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ). Αποτελεί δε το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της Ε.Ο.ΘΑ αφού συγκεντρώνει το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού πασχόντων από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Εκατοντάδες συμμετοχές
Η Πανελλήνια Ενημερωτική Εκδήλωση για τη Θαλασσαιμία πραγματοποιείται φέτος με τη συνεργασία του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηπείρου, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να ξεπερνάει τους 500, σύμφωνα με τα στοιχεία των προεγγραφών!
Η διοργάνωση φέρει την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Όλα τα νέα δεδομένα
Η έναρξη της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, ώρα 16.00 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 13.00. Η τελετή έναρξης θα λάβει χώρα την Παρασκευή, ώρα 19.00, στο «Grand Serai» με την ομιλία της Συντονίστριας - Διευθύντριας του Κέντρου Αίματος του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Θεσσαλονίκης, Ε. Χασαποπούλου, με θέμα «Γιατρός σε Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας – Γολγοθάς ή ευλογία;»
Στο πλαίσιο του τριημέρου διακεκριμένοι και έμπειροι Έλληνες ομιλητές από Πανεπιστημιακά και Νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν τα νεότερα ιατρικά και επιστημονικά δεδομένα στο τομέα της Θαλασσαιμίας και της Δρεπανοκκυταρικής Νόσου. Βασικός στόχος του επιστημονικού προγράμματος είναι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκπαίδευση και η ενημέρωση των πασχόντων σε θέματα της νόσου και η άμεση επικοινωνία τους με τους θεράποντες ιατρούς για θέματα που τους απασχολούν.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το πρόγραμμα έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελέσει μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των πασχόντων και των θεραπόντων ιατρών για σημαντικά ιατρικά θέματα της νόσου, όπως τονίζεται σχετικά.
Στο επίκεντρο των ομιλιών θα τεθούν θέματα όπως: Καρδιολογικές επιπλοκές, Ενδοκρινολογικά Θέματα - Κύηση στις Αιμοσφαιρινοπάθειες, Γονιδιακή θεραπεία, Παρακολούθηση χρόνιων επιπλοκών, Εμβολιασμοί, Αποσιδήρωση και νέα φάρμακα στη Θαλασσαιμία, Αιμοδοσία, Ιατρικές Αντιπαραθέσεις σε θέματα Αγωγής και άλλα θεσμικά θέματα.

* * *
Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο στη ιστοσελίδα: www.thalassaemia2019.gr.