Πρώην Υπουργός του Ράμα στα «μαλακά» για εμπλοκή του σε κύκλωμα ναρκωτικών!

on .

DIKAIOSYNH SFYRI 2

• Μεγάλο «αγκάθι» για την Κυβέρνηση Ράμα και το ευρωπαϊκό μέλλον της Αλβανίας αποτελεί αναμφίβολα το «κεφάλαιο ναρκωτικά» και η εμπλοκή κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών στα διάφορα διεθνή κυκλώματα.
Μια από τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις στην γειτονική χώρα είναι η υπόθεση με την εμπλοκή πρώην Υπουργού του Έντι Ράμα, εκ των στενών μάλιστα συνεργατών του, σε κύκλωμα λαθρεμπορίου ναρκωτικών, που συντάραξε πριν δύο χρόνια όχι μόνο την πολιτική ζωή της Αλβανίας, αλλά απασχόλησε έντονα και τη διεθνή κοινότητα, η οποία συχνά μέσα από εκθέσεις της χαρακτηρίζει την γειτονική μας χώρα ώς τον χασισοβολώνα της Ευρώπης!
Ερωτηματικά και προβληματισμό προκαλεί όμως τώρα η απόφαση της Αλβανικής Δικαιοσύνης να ρίξει στα... μαλακά τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι, καταδικάζοντάς τον σε τριετή... επιτήρηση (!) για υπόθεση λαθρεμπορίου ναρκωτικών.
Δικαστήριο των Τιράνων – αναφέρει το ΑΠΕ - τον έκρινε ένοχο για «κατάχρηση εξουσίας», όμως τον απάλλαξε από κατηγορίες για διεθνές λαθρεμπόριο ναρκωτικών.
Η εισαγγελία είχε ζητήσει την καταδίκη σε 12 χρόνια κάθειρξης του πρώην στενού πολιτικού συμμάχου του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος υποχρεώθηκε να παραιτηθεί το 2017. Στα τρία χρόνια που θα διαρκέσει η δικαστική επιτήρηση, ο 40χρονος Σαϊμίρ Ταχίρι, ο οποίος απορρίπτει όλες τις κατηγορίες, δεν θα μπορεί να αναλάβει δημόσια αξιώματα.
Ο πρώην υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «το δικαστήριο αναγνώρισε» πως δεν είναι «εγκληματίας ούτε λαθρέμπορος ούτε μέλος εγκληματικής οργάνωσης» και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να υποβάλει έφεση. Το όνομά του είχε εμφανισθεί σε τηλεφωνικές υποκλοπές στο πλαίσιο έρευνας που άρχισε μετά τη σύλληψη στην Ιταλία ενός εξαδέλφου του ως υπόπτου για λαθρεμπόριο, ο οποίος διαβεβαίωσε πως είχε τη βοήθεια του υπουργού.
Η Αλβανία είναι ένα σταυροδρόμι του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο. Υπήρξε σημαντική παραγωγός κάνναβης που προορίζονταν κυρίως για την Ιταλία, αν και οι αρχές καυχώνται ότι έχουν σημειώσει σημαντικές επιτυχίες στον τομέα αυτόν.