Το αναπτυξιακό Νομοσχέδιο βγάζει αύριο στους δρόμους εργαζόμενους - συνδικάτα

on .

APERGIA NTOYNTOYKA

Αντιμέτωπη με την πρώτη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση θα βρεθεί αύριο η νέα Κυβέρνηση, καθώς το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή βρίσκει αντίθετες πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας.
- Στην αυριανή 24ωρη απεργία καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων με ώρα συγκέντρωσης 10.30 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο. Σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και ψήφισή του η ΑΔΕΔΥ απειλεί να προχωρήσει σε απεργιακή κλιμάκωση.
- Ανακοίνωση για την απεργία εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με ώρα συγκέντρωσης 10 π.μ., τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «ο "αναπτυξιακός" νόμος που έφερε η κυβέρνηση, δίνει γη και ύδωρ στους "επενδυτές", με παράλληλο τσάκισμα στα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων…».
- Συμμετοχή στην απεργία αποφάσισε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
- Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο εκφράζουν και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, οι οποίες καλούν νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές να συμμετάσχουν στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.
- Στο μεταξύ, δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία αύριο, Τρίτη. Πιο συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με αφορμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Έτσι, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως στις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας.
- Στην απεργία θα συμμετάσχει και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).