Στο… δρόμο βγαίνουν σήμερα εργαζόμενοι και συνδικάτα!

on .

APERGIA NTOYNTOYKA

• Η πρώτη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στη θητεία της νέας Κυβέρνησης θα λάβει χώρα σήμερα, καθώς το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που εκείνη φέρνει στη Βουλή βρίσκει αντίθετες πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας. Στα Γιάννενα θα γίνουν, ως συνήθως, δύο συλλαλητήρια από ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο!
Στη σημερινή 24ωρη απεργία καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, το οποίο θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση ώρα 10.30 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο. Σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επιμείνει στην προώθηση και ψήφιση του επίμαχου σ/ν η ΑΔΕΔΥ απειλεί να προχωρήσει σε απεργιακή κλιμάκωση.

Το Εργατικό Κέντρο
Ανακοίνωση για την απεργία εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, το οποίο θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10 π.μ., τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «ο "αναπτυξιακός" νόμος που έφερε η κυβέρνηση, δίνει γη και ύδωρ στους "επενδυτές", με παράλληλο τσάκισμα στα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων…».

Άλλες ανακοινώσεις
Συμμετοχή στην απεργία αποφάσισε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ την αντίθεσή τους στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο εκφράζουν και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, οι οποίες καλούν νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές να συμμετάσχουν στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.
Στο μεταξύ, δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία σήμερα, Τρίτη.
Πιο συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με αφορμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Έτσι, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως στις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας.
Παράλληλα, στην απεργία θα συμμετάσχει, όπως ανακοίνωσε, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).
Πάντως, σε τοπικό επίπεδο υπήρξε κι ένα συνδικαλιστικό… ρήγμα στη σημερινή κινητοποίηση. Το Σωματείο Φορτοταξί Νομού Ιωαννίνων με χθεσινή του ανακοίνωση έκανε γνωστό ότι δεν θα λάβει μέρος σ’ αυτήν!