Περιμένοντας τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

on .

BOHTHEIA

• Σε αγώνα δρόμου για να εκδοθεί εντός του 2019 η προκήρυξη για τη στελέχωση του κοινωνικού προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με μόνιμο προσωπικό, έχει επιδοθεί το Υπουργείο Εσωτερικών. Στόχος, όπως αναφέρει η aftodioikisi.gr είναι ο διαγωνισμός με διαδικασίες ΑΣΕΠ να εκκινηθεί πριν το τέλος του έτους, καθώς οι συμβάσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα λήγουν στις 31-12-2019 – αν και ο νόμος προβλέπει ότι οι σημερινοί εργαζόμενοι (περίπου 3.000) θα συνεχίζουν να παρέχουν υπηρεσίες μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων του διαγωνισμού.
Οι μόνιμες θέσεις που θα προκηρυχθούν για το πρόγραμμα θα ανέρχονται συνολικά σε 3.250. Ένα τμήμα τους θα καλυφθεί από νυν εργαζόμενους, οι οποίοι με βάση το νόμο θα αποκτήσουν «προβάδισμα» στην διεκδίκηση των θέσεων με ένα «πριμ» 1.428 μορίων.
Η εργασιακή εμπειρία (προϋπηρεσία) στον διαγωνισμό θα προσθέσει σε έναν υποψήφιο 17 μόρια ανά μήνα (αντί 7 που ισχύει κατά κανόνα), έως και για 84 μήνες (δηλαδή 7 έτη). Αυτό το «πριμ» θα υπερτερεί της εντοπιότητας, πρόβλεψη που σίγουρα λειτουργεί προς όφελος των σημερινών εργαζομένων, έναντι άλλων υποψηφίων σε συγκεκριμένες περιοχές (π.χ. με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων).