Νέοι κόμβοι σε Άρτα-Πλαταριά για βελτίωση της οδικής ασφάλειας

on .

ANISOPEDOS KOMBOS ANTIRIOY

• Aπό τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους εκπροσώπους των αναδόχων εταιριών υπογράφηκαν οι συμβάσεις κατασκευής δύο κυκλικών κόμβων στις Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτης (θέση Ελεούσα – Εργατικές κατοικίες) και Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (θέση Πλαταριά).
Με την κατασκευή των ανωτέρω κόμβων, ικανοποιούνται αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και ταυτόχρονα βελτιώνονται οι συνθήκες οδικής ασφάλειας στις συγκεκριμένες περιοχές.
Αναλυτικά:
• Ο κυκλικός κόμβος στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας, έχει προϋπολογισμό 850.000 ευρώ και θα κατασκευαστεί από την ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.. Η έναρξη των εργασιών αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, ενώ χρόνος περάτωσης του έργου ορίστηκε η 24η Μαΐου 2020. Η εργολαβία περιλαμβάνει τη διαμόρφωση και διαρρύθμιση των τελευταίων 1.400 μέτρων του τμήματος «Γεφ. Καλογήρου- Άρτα» της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας- Αντιρρίου, πριν την πόλη της Άρτας.
• Ο κυκλικός κόμβος στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσα- Πρέβεζα, έχει προϋπολογισμό 640.000 ευρώ και θα κατασκευαστεί από την ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.. Η έναρξη των εργασιών μπορεί να γίνει άμεσα, με καταληκτική ημερομηνία περάτωσης των εργασιών την 25η Μαρτίου 2020. Ο κυκλικός κόμβος θα κατασκευαστεί στη διασταύρωση της Εθνικής Οδού με την Επαρχιακή οδό Πλαταριάς- Συβότων – Πέρδικας 9ης και 19ης επ. οδών Π.Ε. Θεσπρωτίας.