Τραγικός ο επίλογος για τον 25χρονο ορειβάτη…

on .

DIASOSH ELIKOPTERO

• Nεκρός ανασύρθηκε από χαράδρα της Αστράκας στην οποία είχε πέσει ο 25χρονος αστυνομικός από τα Τρίκαλα, ο οποίος είχε έρθει για ολιγοήμερες διακοπές στα ορεινά της Ηπείρου.
Ο 25χρονος, που υπηρετούσε στην Αθήνα όπως και ο φίλος του, είχε εντοπιστεί στη χαράδρα λίγο πριν από τις 8 το βράδυ της Παρασκευής από το ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής, αλλά το σημείο όπου βρισκόταν ήταν εξαιρετικά δύσβατο και ήταν επικίνδυνο να γίνει επιχείρηση τη νύχτα, καθώς απαιτούνταν και ειδικός εξοπλισμός.
Η ανάσυρσή του έγινε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από την ΕΜΑΚ, αλλά δυστυχώς ήταν αργά γι’ αυτόν. Η σορός του μεταφέρθηκε με το Super Puma στην Αθήνα για να γίνει νεκροτομή και να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του.
Χάθηκε στο κενό…
Οι δύο ορειβάτες είχαν ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή «Λούκι της Δημοκρατίας» με προορισμό την Δρακόλιμνη, όταν ξαφνικά ο 25χρονος γλίστρησε και χάθηκε στο κενό μπροστά στα μάτια του φίλου του που ειδοποίησε σοκαρισμένος τις αρχές. Σημειώνεται εδώ ότι ο νεαρός αστυνομικός από τα Τρίκαλα είναι ο δεύτερος νέος που μέσα σε λίγες μέρες χάνει την ζωή του καθ’ οδόν για την Δρακόλιμνη.
Με τον ίδιο περίπου τρόπο σκοτώθηκε στις αρχές του μήνα κι ένας 26χρονος Άγγλος τουρίστας.