«Δεν επιδιώξαμε… διάλυση του ΠΑΣ αλλά είσπραξη των οφειλών του»

on .

POLASXOS

• Αντιδράσεις εκ μέρους της προηγούμενης Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ προκάλεσε η πρόσφατη ανακοίνωση του νέου Προέδρου του Πανηπειρωτικού Παντελή Κολόκα, ο οποίος, αναφερόμενος στον διακανονισμό που έγινε με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, σημείωνε ότι η νέα Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην «πίεση με κάθε μέσο, (το οποίο άγγιζε και τα όρια του παρανόμου) αναζητώντας την εύκολη λύση, αυτής της διάλυσης του ιστορικού σωματείου της πόλης», δείχνοντας τους προκατόχους του.
Σε ανοιχτή επιστολή του ο πρ. αναπληρωτής Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Πέτρος Παλάσχας εκφράζει τη λύπη του για την ανακοίνωση που υπογράφει ο κ. Κολόκας, τονίζοντας πως οι κατηγορίες για «πιέσεις στα όρια της παρανομίας» και για «διάλυση του ΠΑΣ Γιάννινα» είναι απαράδεκτες και θιγούν την απελθούσα Επιτροπή Διοίκησης και τον ίδιο προσωπικά.
Καλεί λοιπόν τον νέο πρόεδρο, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «να κάνει γνωστές δημόσια τις ενέργειες εκείνες που κινούνταν στα όρια της παρανομίας έτσι ώστε το ΠΕΑΚΙ να εισπράξει τις οφειλές που η ίδια η ΠΑΕ είχε συμφωνήσει να πληρώνει και να εξηγήσει από πού προκύπτει η διάθεση της προηγούμενης διοίκησης να οδηγήσει σε διάλυση των ιστορικό σύλλογο».
Ο κ. Παλάσχας υπενθυμίζει πως «δουλειά της εκάστοτε Επιτροπής είναι να φροντίζει για την είσπραξη των οφειλών και να μεριμνά για τη διασφάλιση του δημοσίου χρήματος», ενώ τονίζει πως «για πολιτικούς κυρίως λόγους (ψήφους κοινώς, από την δεξαμενή των φιλάθλων) η είσπραξη των οφειλών της ΠΑΕ δεν γίνονταν παλαιότερα ή πραγματοποιούνταν σε ένα μικρό ποσοστό, το οποίο δεν κάλυπτε ούτε καν τις «ζημιές» που είχαν γίνει από αυτήν σε ρεύμα, νερό κτλ.».