Σε Πανελλαδική 24ωρη απεργία προχωρά η ΓΣΕΕ

on .

NTOUNTOUKA

• Σε νέα 24ωρη απεργία προχωράει αύριο, Τετάρτη η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Για τα Γιάννενα η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων θα γίνει αύριο, ώρα 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «είναι υπόθεση κάθε εργαζομένου να πάρει απάντηση η νέα επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις που οδηγεί σε παραπέρα συμπίεση του μέσου μισθού προς τα άθλια επίπεδα του κατώτατου». Παράλληλα με τη ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ έχει ανακοινώσει στάση εργασίας για αύριο, από τις 11 π.μ. και μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων σε χθεσινή του ανακοίνωση απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε συγκέντρωσή αύριο (11 π.μ.) στο Εργατικό Κέντρο.
Και οι τράπεζες
Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για αύριο, Τετάρτη προκήρυξε και η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εργασιακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ), τη Διαιτησία, τα μητρώα και τη λειτουργία των συνδικάτων.
Η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι συνεχίζει τις πρωτοβουλίες της και προχωρά σε συναντήσεις με όλα τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις της για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου. Παράλληλα, ζητάει από τη ΓΣΕΕ να συντονίσει τον αγώνα όλων των εργαζομένων της χώρας, «για να μην περάσουν οι αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου».