Το πρώτο… θεματικό πάρκο για σκύλους στα Λακκώματα!

on .

LAKKOMATA PARKO

• Το πρώτο… θεματικό πάρκο για σκύλους θα αποκτήσουν σύντομα τα Γιάννενα! Η πρωτότυπη αυτή δομή, που έρχεται να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός συνεχώς αυξανόμενου αριθμού ιδιοκτητών κατοικίδιων, θα χωροθετηθεί στο Πάρκο Λακκωμάτων - Κουραμπά, η ανάπλαση του οποίου οδεύει προς υλοποίηση καθώς πήρε «πράσινο φως» από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.
Παράλληλα, εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης του έργου ανακατασκευής αγροτικού οδικού δικτύου. Έργα για τα οποία την ικανοποίησή της εξέφρασε χθες και η παράταξη του Θωμά Μπέγκα.

Το Πάρκο Λακκωμάτων
Η ανάπλαση του Πάρκου Κουραμπά – Λακκωμάτων έχει προϋπολογισμό 900 χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται η χωροθέτηση θεματικού πάρκου σκύλων, το οποίο θα είναι το πρώτο στην πόλη, υπαίθριο καθιστικό που θα χρησιμοποιείται ως χώρος στάσης και ξεκούρασης, μικρό αναψυκτήριο με υπαίθριο χώρο και υπαίθριο αμφιθέατρο για την ενίσχυση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της περιοχής.
Παράλληλα, προβλέπεται η αποκατάσταση της σύνδεσης του πάρκου με τον χώρο μπροστά από το κτίριο της Φιλαρμονικής και ουσιαστικά με το πάρκο Κουραμπά. Οι εργασίες που θα εκτελεστούν στο Πάρκο Κουραμπά, στο πλαίσιο του ίδιου έργου είναι η διαπλάτυνση της εισόδου της παιδικής χαράς, η συντήρηση όλων των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και η δημιουργία χώρου καθιστικού στο τμήμα του γειτνιάζει με τη Λεωφόρο Δωδώνης.

Και αγροτική οδοποιία…
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου έδωσε χθες το «πράσινο φως» και για το έργο της ανακατασκευής αγροτικής οδοποιίας το οποίο έχει προϋπολογισμό 1,1 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε κοινότητες του Δήμου και σε αγροτικούς δρόμους που βρίσκονται εντός οικισμών.
Μεταξύ άλλων τα έργα θα αναπτυχθούν στον Κατσικά, το Δροσοχώρι, το Κουτσελιό, την Καστρίτσα, τους Μουζακαίους, την Μπάφρα, το Πέραμα, την Περίβλεπτο και την Κόντσικα. Οι διαδικασίες για τα δύο συγκεκριμένα έργα είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τώρα παίρνουν πλέον τον δρόμο προς την υλοποίηση.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Έργων και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Αρλέτος, «σκοπός μας είναι να προχωρήσουμε με ταχείς ρυθμούς όσα έργα κρίνονται απαραίτητα για τον Δήμο και έχουν καθυστερήσει ήδη αρκετά. Η Τεχνική Υπηρεσία με όλο της το δυναμικό ολοκληρώνει τις διαδικασίες που απαιτούνται και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να δημοπρατήσουμε κι άλλες σημαντικές παρεμβάσεις».

Η παράταξη Μπέγκα
Την ικανοποίησή της εκφράζει η παράταξη του Θωμά Μπέγκα «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» για τα δύο παραπάνω έργα, τη χρηματοδότηση των οποίων είχε εξασφαλίσει, όπως σπεύδει να υπενθυμίσει, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Για την ανάπλαση του Πάρκου Κουραμπά - Λακκωμάτων σημειώνει πως είναι ένα έργο που αναδεικνύει την ταυτότητα και την περιβαλλοντική ποιότητα μιας ιστορικής γειτονιάς. Για τα έργα αγροτικής οδοποιίας επισημαίνει ότι επιλέχθηκαν μετά από διαβούλευση με τα τοπικά συμβούλια κάθε περιοχής.
«Μιλάμε για δύο έργα που αφορούν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που σχεδιάστηκαν, προγραμματίστηκαν, μελετήθηκαν και έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση χάρη στις ενέργειες της δικής μας Δημοτικής Αρχής, τα οποία έρχονται να αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των πολιτών τόσο στον αστικό ιστό του Δήμου, όσο και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της «Ενότητας Πολιτών».