Μικροπολιτικές σκοπιμότητες από Θ. Μπέγκα και Τ. Καλογιάννη

on .

KADOS SKOYPIDIA EKSO

• Η «σκουπιδομαχία» στο Δήμο Ιωαννιτών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» με ανακοίνωσή της, επιτίθεται κατά των παρατάξεων του Θ. Μπέγκα και Τ. Καλογιάννη για τη στάση τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, τονίζοντας πως «στο βωμό κακώς εννοούμενων μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων αδιαφορούν για την καθαριότητα της πόλης και τη δημόσια υγεία των συμπολιτών και όλα αυτά ενώ στις προηγούμενες δημοτικές περιόδους και μόλις λίγους μήνες πριν πανομοιότυπες αποφάσεις λαμβάνονταν και εφαρμόζονταν στις Δημοτικές Ενότητες Παμβώτιδος και Μπιζανίου, υπερψηφιζόμενες ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τους ίδιους που στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τις καταψήφιζαν». Η παράταξη του πρώην Δήμαρχου (Ν. Γκόντα) απορρίπτει επίσης και τον ισχυρισμό της Τ. Καλογιάννη για «κατάτμηση», τονίζοντας πως υπάρχει πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προσθέτοντας πως «είναι στοιχειώδης υποχρέωσή μας να γνωρίσουμε και να σεβόμαστε ως Ανώτατο Δικαστήριο».
* * *
Για το ίδιο θέμα, η παράταξη «Ενότητα- Συσπείρωση» του Συλλόγου ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόρριψη της εισήγησης της Δημοτικής Αρχής για την «ιδιωτικοποίηση» της καθαριότητας.
Κριτική κατά όλων των παρατάξεων ασκεί το «Μέτωπο δράσης», που τάσσεται επίσης κατά της ανάθεσης της αποκομιδής σε ιδιώτες, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε η ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ. «Το ΚΚΕ- αναφέρει- στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και του σωματείου τους, για τη μη εκχώρηση σε ιδιώτες του έργου της αποκομιδής…».