ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Με τον επανυπολογισμό οι συντάξεις μας προνοιακά βοηθήματα!

on .

HLIKIOMENOS PORTOFOLI LEFTA

• Το υπόμνημα με τις διεκδικήσεις τους κατέθεσαν στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη τα Συνεργαζόμενα Σωματεία Συνταξιούχων Ηπείρου – Αιτωλοακαρνανίας μετά το τέλος της χθεσινής περιφερειακής κινητοποίησης των συνταξιούχων, το οποίο κοινοποίησαν και στον τοπικό Τύπο.
Στο μεταξύ, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με χθεσινή ανακοίνωσή του αναφέρεται στην προχθεσινή πανελλαδική κινητοποίηση τονίζοντας ότι «η απεργία στις 2 του Οκτώβρη, στις 24 Σεπτέμβρη είναι μόνο η αρχή…».

Προνοιακά βοηθήματα
«Οι συνταξιούχοι όλα τα χρόνια της κρίσης έχουν υποστεί τεράστιες καταστρεπτικές περικοπές σε όλα τους τα δικαιώματα. Δεν θα κουραστούμε να διεκδικούμε όσα μας έχουν αφαιρεθεί και να επαναλαμβάνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε τη λογική «ό,τι έγινε, έγινε». Η ανησυχία μας για το μέλλον είναι εύλογη γιατί, ενώ οι κυβερνήσεις αλλάζουν, τα προβλήματα παραμένουν…», τονίζουν, μεταξύ άλλων, στο υπόμνημά τους.
Και προσθέτουν: «Ειδικά με την επικείμενη εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4387/16 με τον επανυπολογισμό και την αφαίρεση της προσωπικής διαφοράς οι συντάξεις μας θα γίνουν προνοιακά βοηθήματα».

Τα αιτήματα
Οι συνταξιούχοι αγωνίζονται και διεκδικούν, μεταξύ άλλων:
- Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
- Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.
- Αφορολόγητο ποσό 12.000. Μείωση του πρώτου φορολογικού κλιμακίου από 22% στο 9% για ετήσιο εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ.
- Να αποδοθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα, όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις.
- Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους.
- Άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ.
- Άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων.
- Άμεση καταβολή σε όλους τους συνταξιούχους των πληρωμένων δώρων.
- Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα παροχής κοινωνικής ασφάλισης.
- Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα.
- Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
- Κατάργηση των παρακρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
- Άμεση απόδοση σύνταξης στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, που οφείλουν πάνω από 20.000 ευρώ, με την αναλογία των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβάλει, και απόδοση του παρακρατηθέντος ποσού για κοινωνικό τουρισμό, του νόμου 3863/10.
- Να καθιερωθούν με νόμο και να δίνονται συντάξεις χηρείας και στους συνταξιούχους του ΟΓΑ.

Το Εργατικό Κέντρο…
Τους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα και στα Γιάννενα για τη συμμετοχή τους στην προχθεσινή24ωρη απεργία χαιρετίζει με χθεσινή ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, κάνοντας λόγο για «μαζική μαχητική απάντηση με τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 2 του Οκτώβρη ενάντια στο πολυνομοσχέδιο σκούπα της κυβέρνησης της ΝΔ…».
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στις απεργιακές φρουρές «έξω από τις πύλες του Νιτσιάκου, στα σούπερ μάρκετ Market In, στα εργοτάξια κατασκευών»…