Ξεκινά η προετοιμασία για να στηθούν τα ρακοκάζανα

on .

RAKOKAZANA

• Σε λίγες μέρες, 14 Οκτωβρίου, ξεκινά η αποστακτική περίοδος των μικρών αποσταγματοποιών (διήμερων), κατά την οποία στήνονται τα πατροπαράδοτα ρακοκάζανα.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Τελωνείο Ιωαννίνων η προθεσμία λήγει στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ τονίζεται ότι οι δηλώσεις του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης θα υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά.
Για την έκδοση της άδειας απόσταξης απαιτούνται:
- To USERNAME και το PASSWORD του TAXISNET του κατόχου του άμβυκα
- Το ονοματεπώνυμο και το Α.Φ.Μ. του παραγωγού.
- Το ονοματεπώνυμο και το Α.Φ.Μ. του κατόχου του άμβυκα, και η άδεια κατοχής του άμβυκα.
- Η βεβαίωση από την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, για την ιδιότητα του παραγωγού, την θέση και την έκταση της αμπέλου, καθώς και την ποσότητα των πρώτων υλών (σταφυλιών) που παρήχθησαν.
- Την ίδια διαδικασία μπορεί να ακολουθήσει και ο κάθε δικαιούχος παραγωγός μη κάτοχος άμβυκα με την υποχρέωση στην περίπτωση αυτή να προσκομίσει στο Τελωνείο φωτοαντίγραφο της άδειας κατοχής του άμβυκα καθώς επίσης και εξουσιοδότηση με γνήσιο της υπογραφής του αμβυκούχου για την παραχώρηση του άμβυκα.
Στις περιπτώσεις έκδοσης ομαδικών αδειών απόσταξης η Δήλωση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΔΕΦΚ) θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τον κάτοχο του άμβυκα.
* * *
Οι άδειες από το Τελωνείο θα εκδίδονται καθημερινά από τις 8.30 π.μ. έως 2 μ.μ. το μεσημέρι με εξαίρεση τις δύο τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου και Νοεμβρίου που θα εκδίδονται έως τις 10 το πρωί.