Περί τους 5.000 οι φοιτητές που σπουδάζουν στην Άρτα

on .

ARTA TSIROGIANNHS FOITHTES

• Τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων υποδέχτηκε και καλωσόρισε το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, στους Κωστακιούς Άρτας στο πλαίσιο της εκδήλωσης υποδοχής πρωτοετών φοιτητών από το Ανώτατο πλέον Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που εδρεύει στην Άρτα.
Ο Δήμαρχος Αρταίων, αφού ευχήθηκε καλή φοιτητική ζωή και καλή διαμονή στην πόλη τόνισε ότι θεωρεί τους φοιτητές, οι οποίοι πλέον φτάνουν τις 5.000, ως πρεσβευτές της Άρτας στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Ο κ. Τσιρογιάννης στάθηκε στην σημασία και στην δυναμική του Ανώτατου Ιδρύματος, ενώ αναφέρθηκε στην συνεργασία του Πανεπιστημίου με το Δήμο Αρταίων, η οποία όπως τόνισε, έχει κοινό παρονομαστή την ανάπτυξη της περιοχής.
«Βασικός μας στόχος είναι να αξιοποιήσουμε τη δυναμική του προς όφελος της πόλης και των πολιτών, και κοπιάσαμε πολύ για αυτό, για αυτό και στοχεύουμε σε μια πολύπλευρη συνεργασία, μέσα από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο», τόνισε ο Δήμαρχος.
Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό μεταξύ άλλων, θα αφορά:
- Την σύνταξη εδαφολογικών Χαρτών στο Δήμο Αρταίων.
- Την δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας για την Αγροτική Ανάπτυξη.
- Την από κοινού συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα.
- Την δημιουργία του «Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου στην Άρτα.
- Την πιστοποίηση των ακτινιδίων της Άρτας. Το Σήμα τοπικής παραδοσιακής Κουζίνας με την συνεργασία των επιχειρήσεων εστίασης.
- Την Έκθεση ανθοκομίας στο Παραλίμνιο Πάρκο.
- Μελέτες για την αισθητική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Αρταίων.
Αμέσως μετά, ο κ. Τσιρογιάννης συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου ένταξης του ΤΕΙ Ηπείρου σε Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Αναστάσιο Τσίνα.