Οι «μικροπωλητές» ναρκωτικών κάνουν…χρυσές δουλειές στα Γιάννενα

on .

NARKOTIKA 10 10 19

• Δίνουν και… παίρνουν οι αγοραπωλησίες ναρκωτικών στα Γιάννενα, με εμπλεκόμενους αλλοδαπούς και Έλληνες, συνήθως νεαρούς, υποθέσεις που σχεδόν σε καθημερινή βάση εξιχνιάζουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., εντείνοντας ταυτόχρονα την ανησυχία για τις διαστάσεις που λαμβάνει η διακίνηση εξαρτησιογόνων ουσιών στην περιοχή μας.
Τα ναρκωτικά πλέον μπορεί να τα βρει κανείς παντού και βεβαίως σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης, αρκεί να γνωρίζει τα βαποράκια για να προμηθευτεί τις ουσίες. Η σύλληψη ενός 18χρονου αλλοδαπού το απόγευμα της Τετάρτης σε κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων έρχεται να αποδείξει ακριβώς αυτό. Ότι τα ναρκωτικά υπάρχουν παντού!
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον νεαρό, διότι κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 5 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 10,4 γραμμαρίων, τις οποίες προόριζε προς πώληση.
Ο συλληφθείς επρόκειτο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

* * *
Στο μεταξύ, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων και περιπολιών που διενεργήσαν άνδρες της Δίωξης Ιωαννίνων και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, στα Γιάννενα, δύο ημεδαποί, ηλικίας 36 και 28 ετών αντίστοιχα, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, ενώ επιπρόσθετα στην κατοχή του ενός βρέθηκαν 11 ναρκωτικά χάπια.

Προσποιήθηκε το γιατρό!
Σκίζουν από… φαντασία οι διάφοροι επιτήδειοι που εξαπατούν τηλεφωνικά ηλικιωμένους, αποσπώντας τους πολλές φορές χρηματικά ποσά, έχοντας «επιστρατεύσει» διάφορα προσχήματα!
Μια τέτοια περίπτωση απάτης εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ. στα Γιάννενα σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία έπεσε στην παγίδα υποτιθέμενου γιατρού, ο οποίος θα έκανε χειρουργική επέμβαση σε συγγενικό της πρόσωπο!
Για την εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση ταυτοποιήθηκε 31χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, συνεργός της 31χρονης επικοινώνησε στις 3 Σεπτεμβρίου τηλεφωνικά με 85χρονη γυναίκα, προσποιούμενος γιατρό νοσοκομείου και με το πρόσχημα τραυματισμού και επικείμενης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού της προσώπου, κατάφερε να την εξαπατήσει και να της αποσπάσει χρηματικό ποσό, το οποίο παρέλαβε η 31χρονη.