Χιλιάδες προϊόντα «μαϊμού» στην εμποροπανήγυρη της Παραμυθιάς

on .

PAREMPORIO PARAMYTHIA

• Αποφασισμένη να βάλει τέλος στα φαινόμενα παραεμπορίου που πλήττουν τους νόμιμους εμπόρους και στερούν έσοδα από το Κράτος φαίνεται πως είναι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέσω του αρμόδιου Συντονιστικού Κέντρου.
Στο στόχαστρο του ελεγκτικού μηχανισμού έχουν μπει τα παζάρια που πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπου συχνά ανθεί το παρεμπόριο.
«Λαβράκι» έβγαλαν τις προηγούμενες μέρες οι έλεγχοι από κλιμάκια που έγιναν σε Παραμυθιά Θεσπρωτίας και Γρεβενά.
Στην περίπτωση της Παραμυθιάς, με τη συνεργασία του κλιμακίου ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή – το οποίο μετέβη για το σκοπό του ελέγχου από την Αθήνα στην Παραμυθιά- της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Δίωξης Λαθρεμπορίου και Κινητής Ομάδας Ελέγχων του Τελωνείου Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκαν 40 έλεγχοι στον χώρο της τοπικής Εμποροπανήγυρης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 4.077 τεμάχια που αφορούσαν σε απομιμητικά είδη, 2 πρέσες για στάμπες εμπορικών σημάτων για τη δημιουργία απομιμητικών ειδών ένδυσης και 550 στάμπες εμπορικών σημάτων, επίσης απομιμητικές.
Παράλληλα, επεβλήθησαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών και παράνομης διακίνησης, συνολικού ύψους 7.500 ευρώ.
Σε παρόμοια επιχείρηση που έγινε στα Γρεβενά κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν δεκάδες απομιμητικά είδη υπόδησης και επεβλήθησαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών και παράνομης διακίνησης, συνολικού ύψους 6.000 ευρώ.