Συνάντηση για την αξιοποίηση του υπολείμματος των απορριμμάτων

on .

SPYROS KONSTANTOPOYLOS SKOYPIDIA

• Στη συνάντηση για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων της Βόρειας Ελλάδας (Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονία, Κεντρικής Μακεδονία, Αν. Μακεδονία και Θεσσαλία) που έγινε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη με θέμα «ΕΓΝΑΤΙΑ Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων», συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ν. Ιωαννίνων Σπύρος Κωνσταντόπουλος.
Η συγκεκριμένη πρόταση αφορά την οριστική επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στο σύνολο της Βόρειας Ελλάδας, περιλαμβανομένων των Περιφερειών ΠΚΜ, ΑΘΜ, ΔΜ, Ηπείρου και Θεσσαλίας μέσω της υλοποίησης ενός ενιαίου σχεδίου ενεργειακής αξιοποίησης των υπολειμμάτων των στερεών αποβλήτων σε κεντρική μονάδα της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ή σε Μονάδες που θα χωροθετηθούν κατάλληλα. Εκτιμάται πώς σε ετήσια βάση θα υπάρχει συνολικό υπόλειμμα 450.000 τόνοι/έτος.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος έθεσε το θέμα πως πρέπει να γίνει ένα επιχειρησιακό σχέδιο υλοποίησης με ρεαλιστικά νούμερα, κόστος αυτής της πρότασης, η εναπόθεση του υπολείμματος και φυσικά ποιο το κέρδος των ΦοΔΣΑ, των Δήμων και συνεπώς των πολιτών κάθε Περιφέρειας.