Χειροπέδες για ηχορύπανση σε τέσσερις καταστηματάρχες!

on .

XEIROPEDES

• Να σταματήσει η ασυδοσία με την ηχορύπανση, που σε ορισμένες γειτονιές αποτελεί νυχτερινό εφιάλτη για τους ενοίκους, επιχειρεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων, που το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου, πραγματοποίησε εκτεταμένους προληπτικούς και στοχευμένους ελέγχους στην πόλη των Ιωαννίνων. Συνολικά ελέγχθηκαν 26 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με απολογισμό τέσσερις συλλήψεις για ηχορύπανση και δύο για στέρηση πιστοποιητικού υγείας.
Οι τέσσερις που συνελήφθησαν για ηχορύπανση, ήταν κατά περίπτωση ιδιοκτήτες ή προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων, τα οποία όπως διαπιστώθηκε στις μετρήσεις που έγιναν με ειδική συσκευή, λειτουργούσαν μουσική παραβιάζοντας τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου. Οι δύο συλλήψεις για μη πιστοποιητικό υγείας, αφορούσε μια 36χρονη ημεδαπή και μια 38χρονη αλλοδαπή.
Εκτός των ανωτέρω περιπτώσεων βεβαιώθηκαν παραβάσεις: Μία για στέρηση άδειας εργασίας, μια για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού, μία φορολογικούς λόγους, μία για λειτουργία μουσικών οργάνων και μία για τραπεζοκαθίσματα.